Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Prop. 1 S Tillegg 1 (2021-2022), Innst. 9 S (2021-2022)

  • Forslag nr. 22 fra Aasland, Terje på vegne av Arbeiderpartiet


    VII

    Fullmakt til å inngå forpliktelser

    Stortinget samtykker i at Klima- og miljødepartementet i 2022 kan pådra forpliktelser for fremtidige år til å kjøpe inn materiell og til å gi tilsagn om tilskudd ut over gitte bevilgninger under kap. 1420 Miljødirektoratet, postene 39, 69 og 79 Oppryddingstiltak, men slik at samlet ramme for nye forpliktelser og gammelt ansvar ikke overstiger 113,3 mill. kroner.

    Forslag nr. 23 fra Ismail, Rauand på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utsette forskriften om effektbaserte tariffer som etter planen skal tre i kraft 1. januar 2022, og komme tilbake til Stortinget med forslag til en nettleiemodell som er enklere for forbrukerne og som stimulere til økt energieffektivisering.

    Forslag nr. 24 fra Sve, Frank Edvard på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen utsette innføring av ny modell for nettleie som varslet innført fra 1.1.2022, frem til en ny konsekvensutredning for hva dette vil innebære for husholdninger og næringslivet er gjennomført og lagt frem for Stortinget.

    Forslag nr. 25 fra Sve, Frank Edvard på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen etablere en kompensasjonsordning for utsette næringar som er hardt råka av strømkrisa som kompenserar for dei kraftig auka straumutgiftene. Ordninga skal leggast fram for Stortinget i starten av januar med verknad frå og med påløpte ekstraordinære kostnader frå november 2021.

    Forslag nr. 26 fra Sve, Frank Edvard på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen pålegge nettselskapene å ikke innføre ny modell for nettleie fra 1. januar 2022, som blant annet innebærer en rushtidsavgift for bruk av strøm i perioder av døgnet.

    Forslag nr. 27 fra Sve, Frank Edvard på vegne av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen umiddelbart benytte paragraf 12 i Statnetts konsesjonsvilkår for tilrettelegging av kraftutveksling via utenlands kablene NordLink og North Sea Link med formål om å begrense netto krafteksport for å bedre dagens kraftsituasjon og sikre tilstrekkelig kraftreserver gjennom vintermånedene.

    Forslag nr. 28 fra Ismail, Rauand på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen legge til grunn at den prinsipielle konsekvensen av Høyesteretts dom 11. oktober 2021, HR-2021-1975-S er at vindkraftanleggene på Storheia og Roan må tas ned slik at de samiske reindriftsutøvernes rett til kulturutøvelse kan innfris ved at reinbeiteområdene restaureres.

    Forslag nr. 29 fra Marhaug, Sofie på vegne av Rødt


    Stortinget ber regjeringen stanse all pågående og planlagt utbygging av vindkraft.