Søk

Bakgrunn

God mobildekning over hele landet er avgjørende for å sikre tryggheten for folk. Dessverre ser man at det mange steder i Norge er så dårlig mobildekning at det går ut over tryggheten i hverdagen og muligheten til å leve et moderne liv. Samtidig som det i deler av landet bygges ut 5G-nett, er hverdagen for mange at de ikke er sikre på om de har dekning på telefonen når de skal ta viktige telefonsamtaler.

Telenor har i dag leveringsplikt. Det betyr at Telenor plikter å levere tilgang til offentlig telefontjeneste og digitalt elektronisk kommunikasjonsnett til alle innbyggere og bedrifter i Norge. Dette er fastsatt i en avtale mellom staten og Telenor Norge AS.

Dessverre er det en rekke eksempler på at det er manglende mobildekning mange steder i Norge, og det er ikke akseptabelt.

For mange er det livsviktig med mobildekning ikke bare på bostedsadressen, men også på reise mellom ulike steder når det skjer uforutsette hendelser. Særlig kritisk er det med manglende mobildekning ved hovedferdselsårene langs vei, med bane og til sjøs.

For forslagsstillerne er det viktig med gode tjenester for folk i hele Norge. Det betyr mobildekning i hele landet.