Søk

Bakgrunn

Pandemien har ført til en eksplosjon av familier som går julen i møte med dårligere råd enn vanlig fordi de har dagpenger eller sosialhjelp. Noen er permitterte, noen har mistet jobben sin og noen har vært uten arbeid lenge. Situasjonen er fortvilet og vanskelig.

I en tid som denne, med en pandemi som er tøff i seg selv, er alle de som plutselig ikke har arbeid spesielt rammet. Nå som julen kommer, bør Stortinget finne sammen for å sørge for at alle kommuner kan gi noe ekstra til dem som har sosialhjelp og i tillegg sikre at Nav kan gi et ekstra julebidrag til dem som lever på dagpenger.

For å sikre at alle skal kunne få bidraget, bør regjeringen sørge for at Nav betaler ut til dagpengemottakerne og at kommunene betaler ut til mottakere av sosialhjelp. Deretter kan staten ta regningen for kommunenes kostnader til dette.

Derfor ber forslagsstillerne Stortinget om å bevilge penger sånn at det sørges for at mottakere av dagpenger eller sosialhjelp får et ekstra julebidrag på 1 000 kroner per mottaker, og ytterligere 1 000 kroner per barn. Bevilgningen er et anslag, og foreslås gitt som overslagsbevilgning for å sikre at alle kan få.