2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Lise Christoffersen, Håkon Haugli, Hilde Magnusson, Ingalill Olsen og Knut Petter Torgersen, fra Fremskrittspartiet, fung. leder Gjermund Hagesæter, Morten Ørsal Johansen og Åge Starheim, fra Høyre, Trond Helleland og Michael Tetzschner, fra Senterpartiet, Heidi Greni, og fra Kristelig Folkeparti, Geir Jørgen Bekkevold, viser til at lovforslaget går ut på å oppheve utlendingsloven 1988. Denne loven har ingen funksjon når en fjerner overgangsordningene for arbeidstakere fra Bulgaria og Romania.

Komiteen merker seg at i romertall I i selve forslaget til lovvedtak er det en åpenbar feil, da kun tittelen på lovforslaget er gjengitt der. Komiteen foreslår derfor at romertall I i vedtak til lov skal lyde:

«I

Lov 24. juni 1988 nr. 64 om utlendingers adgang til riket og deres opphold her (utlendingsloven) oppheves.»

Komiteen merker seg at Norge ikke har alvorlige forstyrrelser på arbeidsmarkedet som kan begrunne en særskilt forlengelse av disse overgangsordningene. Komiteen støtter derfor lovforslaget.

Komiteen gjør for ordens skyld oppmerksom på at Sosialistisk Venstreparti ikke var representert i komiteen på tidspunktet for avgivelse av innstillingen. Dette skyldes at tidligere leder av komiteen, Heikki Holmås, hadde tiltrådt som statsråd og at ny leder fra Sosialistisk Venstreparti ikke var valgt på tidspunktet for avgivelse.

Komiteen har ingen ytterligere merknader.