4. Økonomiske og administrative konsekvenser

Forslagene innebærer samlet at Forsvarets organisasjonsplan fred (OPL/F) kan reduseres med ca. 105 stillinger. Gjennomføringen av behovs- og funksjonsanalyser vil bidra til å klargjøre detaljene med hensyn til de personellmessige konsekvensene, herunder eventuell overtallighet. Personellmessige konsekvenser vil bli behandlet i henhold til gjeldende regelverk og i samarbeid med de ansattes organisasjoner, Forsvarets personellforvaltning og Ressursorganisasjonen.

Forslagenes innsparingspotensiale er beregnet å være ca. 390 mill. kroner over en tiårsperiode. Selv om berørt personell skal forbli i organisasjonen, er kostnadene forbundet med personellutgiftene tatt med som en reell innsparing.

Departementet har vurdert om forslagene har distriktsmessige konsekvenser som tilsier nærmere utredning og eventuelle avbøtende tiltak. De berørte kommunene ligger utenfor det fastsatte området for distriktspolitiske virkemidler. Med utgangspunkt i øvrig militær virksomhet i berørte kommuner, er det departementets vurdering at forslagene ikke medfører betydelige distriktsmessige konsekvenser.

Materiell som fases ut vil bli avhendet av forsyningskommandoene i henhold til gjeldende regler for avhending av forsvarsmateriell. Forsvarsdepartementet vil vurdere nærmere hvilken form for avhending som er mest hensiktsmessig for de aktuelle materielltypene.