Stortingets administrasjon anmelder Liadal

Stortingets administrasjon har i dag, torsdag 11. april, levert en anmeldelse til Oslo politidistrikt om mulig misbruk av Stortingets ordning for reisegodtgjørelse.

Beslutningen om å anmelde stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal ble tatt på bakgrunn av opplysninger som er kommet frem de siste dagene knyttet til hennes reiseregninger.

– Vi har gått igjennom denne alvorlige saken. Vi ber nå politiet sette i gang etterforskning for å få klarlagt hva som har skjedd. Vi vil da også få vite om det er grunnlag for straffeforfølgelse, sier Stortingets direktør, Marianne Andreassen.

Liadal er orientert om anmeldelsen.

Regelverket er innstrammet

Stortinget følger i hovedsak statens regelverk for reiseregninger. Fra 1. januar 2019 ble det innført et skjerpet dokumentasjonskrav for representantenes reiser. Det innebærer at de nå må dokumentere formålet med reisen. I tillegg vedtok presidentskapet onsdag 10. april ytterligere innstramminger og økt åpenhet. Dette vil styrke kontrollen fremover.

– Dette er en vanskelig dag for både Stortinget og Liadal. Vi er avhengige av tilliten fra våre velgere, og den må hver enkelt stortingsrepresentant gjøre seg fortjent til. Det er viktig at vi reagerer når det ser ut til at noen kan ha misbrukt ordningene.

Det er viktig at de nye endringene får virke. Den demokratiske kontrollen er også viktig. Det er full åpenhet for offentligheten ned på bilagsnivå for våre reiseregninger, sier stortingspresident Tone W. Trøen.

Til redaksjonene

Stortingets direktør, Marianne Andreassen, er tilgjengelig for pressen i vandrehallen kl. 20.15

Kontaktperson: Gunnar Syverud – tlf. 909 54 713


Sist oppdatert: 11.04.2019 19:10