Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Ny arktisk delegasjon i Stortinget

Pressemelding

Eirik Sivertsen, A, ble valgt som leder av Stortingets arktiske delegasjon og Janne Sjelmo Nordås, Sp, ble valgt som nestleder på møtet til den nye arktiske delegasjonen i Stortinget 19. november 2013. Delegasjonens øvrige medlemmer er Ingrid Heggø, A, Margunn Ebbesen, H, Siri A. Meling, H, og Jan Henrik Fredriksen, FrP.

Den nyvalgte delegasjonslederen gleder seg til å ta fatt på oppgaven:

– Nordområdene og Arktis er av stor betydning for Norge og for verden. Det arktiske samarbeidet utvikler seg raskt og vi ønsker å være med og sette den arktiske dagsordenen, uttaler Sivertsen.

Det siste året har næringssamarbeid i Arktis kommet høyere på agendaen, og det arbeides med å etablere et business-forum mellom de arktiske landene.

– Et tettere samarbeid om verdiskapingen i Arktis vil legge til rette for gode og livskraftige samfunn i nord. Et business-forum må inkludere miljøperspektivet, forbedret kommunikasjon og infrastruktur og et styrket samarbeid mellom bedrifter og utdanningsinstitusjoner, påpeker Sivertsen.

Kontakt:

Eirik Sivertsen
epost: eirik.sivertsen@stortinget.no
mobil: 92650695

Sist oppdatert: 20.11.2013 13:24
: