Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Møter EUs parlamentspresidenter

For første gang er den norske stortingspresidenten tilstede under EUs årlige konferanse for parlamentspresidenter.

Stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Stortinget.

Stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Stortinget.

Konferansen, som i år finner sted i Slovakias hovedstad, Bratislava, har blitt arrangert siden 1998.

– EU er viktig for Norge. Det er nyttig å møte kollegaer fra nasjonale parlamenter i EU og Europaparlamentet både for formell og uformell dialog om aktuelle saker, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Observatørstatus

For første gang er en norsk stortingspresident til stede under denne årlige konferansen, som i tillegg til EUs parlamentspresidenter, samler presidenten i Europaparlamentet og parlamentspresidenter i kandidatland. Norge har observatørstatus under konferansen.

Formålet med konferansen er å drøfte saker av felles interesse.  

Påvirkning av EU utvikling tema

På årets konferanse er parlamentenes rolle i den videre utviklingen av EU på agendaen. Hvordan valg i ulike land påvirker EU, og hvordan nasjonale parlamenter har en institusjonell rolle gjennom lovgivningsprosessen, parlamentarisk kontroll og som arena for politisk debatt. I tillegg til betydningen av parlamentarisk samarbeid på tvers av landegrenser og i ulike former.  

I tillegg er opprettelsen av en ny gruppe for parlamentarisk gransking av Europol på agendaen. Stortinget ønsker å delta som observatør i denne gruppen.

Sist oppdatert: 24.04.2017 09:27
: