Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Felles støtte til Georgia

Stortingspresidenten og de andre parlamentspresidentene i Norden og Baltikum er på offisielt besøk i Georgia 20.–22. mars.

– Bakgrunnen er et felles ønske i de nordisk-baltiske parlamentene om å bidra til å støtte opp om demokratiutviklingen i Georgia, som går i riktig retning. I tillegg vil vi støtte georgiernes ønske om tettere europeisk integrasjon, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Nordisk-baltisk besøk

20.–22. mars er han på offisielt besøk til Georgia sammen med parlamentspresidenter fra de nordiske og baltiske land, som en del av det nordisk-baltiske samarbeidsformatet (NB8).

NB8 er et regionalt samarbeid mellom landene Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge og Sverige.

Møter bredden

Under besøket skal gruppen ha en rekke møter i parlamentet, blant annet med parlamentspresident Irakli Kobakhidze. Gruppen skal også besøke landsbyen Khurvaleti og se på forholdene ved den såkalte «okkupasjonslinjen» til det georgiske utbryterområdet Sør-Ossetia.

Andre høydepunkter i programmet er møter med president Giorgi Margvelashvili og statsminister Giorgi Kvirikashvili.

– Det er viktig at Georgia fortsetter arbeidet med å utvikle en politisk kultur som bygger på dialog og respekt for motpartens synspunkter, samt kamp mot korrupsjon. Dette vil vi ta opp i våre med møter med georgierne, sier Thommessen.

Les om stortingspresidentens besøk i Georgia i mars 2015.

Sist oppdatert: 17.03.2017 14:16
: