Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Folketingets formand Pia Kjærsgaard skriver under i gjesteprotokollen. Foto: Morten Brakestad/Stortinget.

Offisielt besøk av Folketingets formand

Folketingets formand (president) Pia Kjærsgaard var på offisielt besøk i Norge fra 25. til 26. november. Stortingspresidenten tok imot sin kollega på Stortinget 25. november.

Dette er Kjærsgaards første besøk til Norge som formand for det danske Folketinget.

Folketingsformanden ble tatt i mot på Løvebakken av stortingspresidenten og Stortingets direktør. Kjærsgaard fikk en kort omvisning i stortingssalen, deretter hadde presidenten og formanden et kort møte på presidentens kontor.

Folketingets formand Pia Kjærsgaard fikk omvisning i stortingssalen av stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Morten Brakestad/Stortinget.

– Vi utvekslet erfaringer om driftsmessige spørsmål i Stortinget og Folketinget. I tillegg diskuterte vi det nordiske samarbeidet mellom parlamentene, blant annet når det gjelder våre felles satsinger i de tidligere sovjetrepublikkene i Øst-Europa. For eksempel var oppfølging av det fellesnordiske initiativet i Ukraina et tema, sa stortingspresidenten etter møtet.

Det er også lagt inn et møte med statsminister Erna Solberg og audiens hos HM Kongen under Kjærsgaards Norges-besøk.

Se flere bilder fra besøket.

Sist oppdatert: 25.11.2015 19:18
: