Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresident Olemic Thommessen i samtale med Ana Maria Silva-Harper og Alejandro Perez. Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

Migration Day markert på Stortinget

Stortinget inviterte kommune- og fylkestingsrepresentanter med innvandrerbakgrunn til omvisning og mottakelse i Stortinget 18. desember 2015.

Kommune- og fylkestingsrepresentanter med innvandrerbakgrunn fra mer enn 20 ulike kommuner deltok på mottakelse i Stortinget i anledning den internasjonale dagen for Migrasjon, Migration Day.

Presidenten i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE), Anne Brasseur, oppfordret tidligere i høst alle medlemslands parlamenter til å markere den internasjonale migrasjonsdagen 18. desember i lys av de migrasjonsstrømmene vi nå er vitne til.

Denne oppfordringen ønsket Stortinget å følge opp. Derfor inviterte vi i samarbeid med Kommunenes sentralforbund, KS, kommune- og fylkestingsrepresentanter med innvandrerbakgrunn til et todelt arrangement fredag 18. desember, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Visepresident Ingjerd Schou, som også leder Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling, var med å åpne dagen, som startet med et faglig opplegg i KS’ lokaler, hvor de påmeldte får faglig påfyll knyttet til deres rolle som folkevalgt.

Stortingets presidentskap var vertskap for kommunestyre- og fylkestingsrepresentanter med innvandrerbakgrunn fra mer enn 20 steder i landet. Foto: Stortinget/Morten Brakestad.

– Dette har vært et flott arrangement som understreker betydningen av tillit mellom de folkevalgte nivåene i Norge og som viser at det er kort vei mellom forvaltningsnivåene i vårt demokrati, sier Schou.

– De som har deltatt på dagens arrangement er viktige rolle modeller. De bidrar til den nødvendige tilliten og har vist at engasjement i samfunnet rundt oss og i politikk betyr noe, og at det nytter, fortsetter hun.

– Dette har vært en inspirerende dag, sier Alejandro Perez fra Kongsvinger, som også er opptatt av betydningen av tillit. Han forklarer at som folkevalgt politiker med innvandrerbakgrunn må han jobbe hardt for å oppnå den nødvendige tilliten hos velgerne.

– Velgerne har ofte en litt låst og kanskje snever formening om meg som politiker, og det må bygges sterke broer for at jeg skal nå fram med mitt politiske budskap, sier Perez.

Siste delen av arrangementet var et besøk til Stortinget med omvisning og mottakelse i vandrehallen.

– Vi har ønsket å skape en møteplass der kommunestyre- og fylkestingsrepresentanter med innvandrerbakgrunn får dele sine erfaringer med hverandre og med relevante stortingsrepresentanter. Som folkevalgte har vi alle et særskilt ansvar for å legge til rette for integrering og for å bidra til å øke forståelsen for betydningen av innvandreres deltakelse i det norske demokratiet, sier stortingspresidenten avslutningsvis.

Se bilder fra arrangementet. 

Sist oppdatert: 18.12.2015 17:35
: