Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kontrollhøringen i VimpelCom-saken utsettes

Kontrollhøringen i VimpelCom-saken, som etter planen skulle finne sted 16. desember 2015, utsettes.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen åpnet i desember 2014 sak om Telenors håndtering i VimpelCom-saken og Nærings- og fiskeridepartementets eierskapsutøvelse i Telenor. Bakgrunnen var påstander i media om bestikkelser og korrupsjon i forbindelse med utbetalinger fra mobilselskapet VimpelCom. Komiteen avga 5. mai 2015 sin innstilling til Stortinget, jf. Innst. 260 S (2014-2015). Kontrollhøring i saken ble avholdt 14. januar 2015, og behandlingen i Stortinget fant sted 1. juni 2015.

I brev fra næringsministeren datert 30. oktober 2015 ble komiteen orientert om at det forelå ny informasjon i saken. På denne bakgrunn besluttet komiteen i møte den 3. november 2015 å gjenåpne saken. Som ledd i behandlingen ble det planlagt å avholde en ny omfattende kontrollhøring 16. desember 2015.

Komiteen mottok 4. desember 2015 brev fra Riksadvokaten med anmodning om at komiteen vurderer om det er mulig å utsette høringen i 6 måneder av hensyn til etterforskningen. Riksadvokaten viser til at det etter påtalemyndighetens oppfatning er reell fare for at en høring på det nåværende tidspunktet kan skade etterforskningen i det aktuelle sakskomplekset.

Komiteen har både under behandlingen av saken i vår, og etter at saken ble tatt opp igjen i høst, vært opptatt av at dens undersøkelser ikke skal skade den strafferettslige etterforskningen og eventuell iretteføring av saken. På bakgrunn av Riksadvokatens anmodning har komiteen derfor ut fra en samlet vurdering vedtatt å utsette behandlingen av saken inntil videre. Det betyr at kontrollhøringen som etter planen skulle finne sted 16. desember 2015 utsettes.

Sist oppdatert: 07.12.2015 17:42
: