Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Finlands parlamentspresident til Stortinget

Parlamentspresidenten i den finske Riksdagen, Maria Lohela, kommer på offisielt besøk til Norge 15.−16. juni. Stortinget er vertskap for besøket.

Maria Lohela, parlamentspresident i den finske Riksdagen. Foto: Riksdagen.

Nordiske kolleger

– Finland er en av våre viktigste samarbeidspartnere. Maria Lohela er den tredje nordiske parlamentspresidenten som kommer på offisielt besøk til Norge i inneværende sesjon (2015−2016). Vi har et tett og godt samarbeid oss nordiske parlamentspresidenter i mellom, og fungerer på mange måter som et kollegium, sier Olemic Thommessen.

Formålet med besøket er nettopp å ivareta det gode bilaterale forholdet mellom Finland og Norge. 

– Neste år feirer Finland 100 år som selvstendig stat. Da vi feiret Grunnloven i 2014 satte jeg stor pris på at de andre nordiske parlamentspresidentene deltok i markeringen. I 2017 skal Stortinget vise støtte og bidra til å feire finsk selvstendighet, sier Thommessen videre.

Møter sentrale politikere

På Stortinget skal Maria Lohela møte stortingspresident Olemic Thommessen, utenriks- og forsvarskomiteen og første visepresident Marit Nybakk. Tema for møtene er 100-årsjubileet for finsk selvstendighet, nordisk samarbeid og demokratiutviklingen i Øst-Europa, særlig det nordisk-baltiske initiativet overfor Ukraina.

Les mer om det nordisk-baltiske initiativet.

I tillegg til møtene på Stortinget skal Lohela på audiens hos H.M. Kongen. Fra regjeringens side skal hun møte Elisabeth Aspaker som er EØS− og EU−minister og nordisk samarbeidsminister.

Sist oppdatert: 13.06.2016 15:15
: