Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Cirka 250 besøkende fulgte den offisielle åpningen av prosjektet Fordypingsrommet på øya Fleinvær i Gildeskål kommune. Foto: Stortinget.

Åpnet Fordypingsrommet

Stortingspresident Olemic Thommessen foretok den offisielle åpningen av Fordypingsrommet på Fleinvær i Gildeskål kommune 26. august.

Formålet med prosjektet Fordypingsrommet er å skape et unikt sted for kulturelt arbeid, kreativitet og fordyping. Fleinvær har med sin beliggenhet ved havet helt spesielle kvaliteter; stillhet og kraftfulle naturopplevelser.

– Dette må være verdens vakreste arbeidsrom. Her er det høyt opp, og langt ut. Her er store mengder sjøluft. Utsikt til rundt 300 lave øyer, holmer og skjær, og til Lofotveggen lenger ut. Et forbilledlig møte mellom natur og arkitektur, fremholdt stortingspresident Olemic Thommessen i sin tale.

Stortingspresident Olemic Thommessen og musiker og prosjektansvarlig Håvard Lund i et av de ni husene som utgjør prosjektet Fordypingsrommet. Foto: Stortinget.

Han la til at konseptet på Fleinvær vil komme til å ha stor verdi og betydning fordi fordyping, ro og stillhet i våre dager trenger status som egenverdi.

Thommessen understreket at kunstnere og musikere er en gruppe som er avhengig av å kunne trekke seg helt tilbake.

 – Den dype konsentrasjonen er nesten alltid en forutsetning for kunstnerisk kraft og kreative prosesser. Her ute kan man plassere arbeidsprosessene inn i andre og nye rom. Klart det vil virke forløsende, fremholdt stortingspresidenten.

Han betegnet caset Fordypingsrommet Fleinvær som et lysende eksempel på kreativitet som ikke lot seg temme og berømmet engasjementet til musiker og gründer Håvard Lund fra Inndyr i Gildeskål.

Prosjektet på Fleinvær består av ni små mono-funksjonelle bygg som er satt på stålpåler etter gammel kysttradisjon. Ariktekter er TYIN tegnestue i samarbeid med Rintala Eggertson.

Prosjektet Fordypingsrommet er delfinansiert av Norsk Kulturråd og Sparebank1 Kulturnæringsstiftelsen. Nordland fylkeskommune bidrar med støtte til utlysningen av seks kunstneropphold i sesongen 2016–17.

Sist oppdatert: 28.08.2016 13:48
: