Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Møtefritt storting

Det siste stortingsmøtet i vårsesjonen fant sted 19. juni. Neste møte avholdes 30. september. Hva skal representanten Svein Harberg gjøre i mellomtiden – ta ferie?

Svein Harberg. Foto: Stortinget.

Svein Harberg (H) har representert Aust-Agder på Stortinget siden 2009, og er leder av familie- og kulturkomiteen. Han har ikke tenkt å ligge på sofaen frem til slutten av september.

– De siste ukene før sommeren er svært hektiske for stortingsrepresentantene; det går i ett fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. Når denne perioden er over, får vi endelig tid til å møte velgere, bedrifter og politikere i hjemfylket, sier han.

I løpet av sommeren skal kulturpolitikeren Harberg delta på en rekke møter, festivaler og kulturarrangementer. Først i juli får han tid til litt ferie med familien, før han skal delta på blant annet Ibsen- og Hamsundager, Arendalsuka, gruppemøter og Nordisk råd-møter.

Valgkamp

– I tillegg til dette, skal jeg – og de andre stortingsrepresentantene – drive valgkamp. Fra 5. august frem til valgdagen 14. september er det helt fullt i kalenderen min. Etter det har jeg litt ferie før den første komitéreisen 23. september, sier Harberg.

– Enkelte mener at stortingsmøtene bør starte tidligere på høsten. Er du enig i det?

– Nei. Hvert andre år er det valg i Norge, og vi trenger tid til å drive valgkamp. I tillegg er det viktig å huske at en stortingsrepresentants jobb ikke bare utføres når det er stortingsmøter. Vi er helt avhengige av å være i eget fylke og snakke med de vi representerer, og det ville blitt vanskelig hvis vi ikke hadde en møtefri periode. Mange komitéreiser blir også avholdt i den møtefrie perioden, sier Harberg.

– Hvor mye ferie får du tatt i sommer?

– Totalt blir det vel omtrent fem uker. Men selv om jeg har ferie, slutter ikke velgere og journalister å ringe. Det er en del av jobben som stortingsrepresentant, sier Harberg.

Høytidelig åpning 2. oktober

Neste stortingsmøte avholdes 30. september. Det 160. storting kommer sammen til konstituerende møte 1. oktober. Den høytidelige åpningen finner sted 2. oktober.

Komitéreiser uke 38

Komitéreiser uke 39

Komitéreiser uke 40

Møteprogram uke 40

Komitéhøringer i uke 40

Sist oppdatert: 19.06.2015 16:22
: