Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

90 ungdommer deltok på Stortingets ungdomsparlament

De 90 ungdommene som deltok i Stortingets ungdomsparlament hadde fått en viktig oppgave: Å uttale seg om de foreslåtte grunnlovsendringene som skal avgjøres i Stortinget 13. mai.

Stortinget har definert barn og unge som den viktigste målgruppen ved grunnlovsjubileet og tilbyr i jubileumsåret en rekke aktiveteter og arrrangementer som skal skape deltakelse, medvirkning og engasjement. I peroden 9.–11. april gjennomførte Stortinget en av de største satsningene i den forbindelse – Stortingets ungdomsparlament, med to dager på Stortinget og én dag i historiske omgivelser på Eidsvoll.
 
Elever i videregående skole var valgt ut til å delta i arrangementet etter å ha deltatt i en essaykonkuranse der oppgaven lød: Grunnloven + menneskerettighetene = sant? Bakgrunnen for oppgaven er blant annet Menneskerettighetsutvalgets rapport om menneskerettigheters plass i Grunnloven.

Første dag av arrangementet fikk ungdommene høre foredrag av bl.a. professor Marit Halvorsen om Grunnlovens historie, av stortingsrepresentant Jette F. Christensen om Stortingets arbeid med grunnlovsendringer og av Janne H. Matlary om Menneskerettighetsutvalgets arbeid.

Ungdommene diskuterte problemstillinger knyttet til det å eventuelt innlemme menneskerettigheter i Grunnloven. Fem komiteer arbeidet med å utforme erklæringer om fem forskjellige grunnlovsforslag, som ble presentert for stortingspresidenten i Rikssalen på Eidsvoll. Erklæringene skal stilles ut i Demokratisenteret for unge på Eidsvoll resten av jubileumsåret.

Stortingspresident Thommessen med representanter fra Stortingets ungdomsparlament

Stortingspresident Thommessen med ungdommer fra Stortingets ungdomsparlament.

Sist oppdatert: 15.04.2014 11:46
: