Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Diskuterte utviklingspolitikk med Bill Gates

Utviklingspolitikk og global helse sto på agendaen da Bill Gates møtte utenriks- og forsvarskomiteen fredag 15. november.

Bill Gates ønskes velkommen av utenriks- og forsvarskomiteen. Foto: Stortinget

Bill Gates ønsket selv et møte med utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, for å drøfte utviklingspolitikk og global helse – kjernen i arbeidet han driver gjennom Bill & Melinda Gates Foundation.

«En anerkjennelse»

Han viste til Norges sentrale rolle i satsingen på global helse, og understreket behovet for fortsatt engasjement. Komiteen kunne bekrefte at støtten til dette arbeidet vil fortsette.

– Det er flott at Norges sterke fokus på å løfte helse på utviklingsagendaen anerkjennes, kommenterte komiteleder Anniken Huitfeldt etter møtet.  

Viktige resultater

–  Vaksinasjon, bekjempelse av sykdommer og programmer for bedre ernæring gjør ikke bare at flere barn overlever, men også at færre barn vokser opp med utviklingsskader som følge av underernæring eller sykdom. Det vil også bremse befolkningsveksten ettersom lavere barnedødelighet på sikt reduserer fødselstallene, sa en engasjert Gates.

Nye vaksiner, bedre sanitærforhold og tiltak som effektiviserer landbruket er blant de viktigste områdene som Gates' Foundation nå jobber med.
 
Gates' møte med komiteen var del av et tett program i Oslo 15. november, hvor han også blant annet møter ungdomspartier, studenter og statsministeren.

Sist oppdatert: 15.11.2013 14:14
: