Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vi trenger et arktisk mobilitetsprogram for studenter

Kan gi økt kunnskap, bedre samarbeid og en styrket felles nordlig identitet.

Morten Høglund.

På møtet til Den arktiske parlamentarikerkomiteen i Inari den 13. november 2012 oppfordret Outi Snellman fra Arktisk universitet medlemmene av komiteen til å arbeide for et mobilitetsprogram for studenter i de 8 arktiske landene. Det er særlig studenter som bor i de nordlige områdene som er målgruppen for programmet.
 
Morten Høglund, som er leder av komiteen, støtter dette forslaget.
Med relativt små midler vil vi kunne få økt kunnskap, bedre samarbeid og en styrket felles nordlig identitet. Den arktiske parlamentarikerkomiteen vil følge opp forslaget fra Arktisk universitet, uttaler Morten Høglund.
 
På møtet i Inari diskuterte Den arktiske parlamentarikerkomiteen også næringssamarbeid i nord. Det er enorme midler som settes av i nord til investeringer innen gruvevirksomhet, olje og gass og infrastruktur. Komiteen vil se på hvordan i det arktiske samarbeidet kan få en bedre dialog mellom viktige næringsaktører og Arktisk råd.
 
For mer informasjon om Det arktiske parlamentarikersamarbeidet se www.arcticparl.org

Sist oppdatert: 14.11.2012 09:19
: