Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Avslutningsmiddag for Stortinget

Lørdag 15. juni inviterte Stortingets presidentskap til Stortingets avslutningsfest – en høytidelig avslutning på denne fireårsperioden. Stortingsrepresentanter og medlemmer av regjeringen var gjester.

Kristin Halvorsen og Per-Kristian Foss på Stortingets avslutningsfest. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix.

– Avslutningsmiddagen er en verdig avslutning på stortingsperioden for både Stortinget og regjeringen, og markerer hvor viktig samspillet mellom de to institusjonene er. I både denne og foregående periode har vi hatt flertallsregjering. Heller ikke en flertallsregjering kan ta stortingsflertallet for gitt. I store nasjonale spørsmål er det viktig å bygge brede politiske plattformer, som også skaper forutsigbarhet over tid, oppsummerer stortingspresident Dag Terje Andersen.

Siden 1989 har Stortingets presidentskap invitert storting og regjering til fireårsfest, i sin nåværende form, på Akershus slott, som en verdig avslutning på stortingsperioden.

Representantenes og regjeringsmedlemmenes ledsagere var også invitert, i tillegg til ombudsmenn, Stortingets direktør, assisterende direktør og sekretariatsledere.

– Når det gjelder denne fireårsfesten, er det ekstra hyggelig at ledsagerne våre er invitert, fordi mange av dem kanskje ikke har sett så mye til oss hjemme de siste fire årene, sier stortingspresidenten.

Middagen er den siste høytidelige anledning der storting og regjering er samlet før sesjonen er over 21. juni, og markerer samtidig det tverrpolitiske engasjementet for demokrati og folkesuverenitet. Både stortingspresidenten og statsminister Jens Stoltenberg holdt tale. Det samme gjorde visepresident Per-Kristian Foss, som den lengst sittende representanten som ikke tar gjenvalg til høsten.

Et nytt storting vil tre sammen etter valget.

Sist oppdatert: 15.06.2013 22:19
: