Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Morten Høglund diskuterte Arktis i Washington

Den 11.13. desember 2013 var lederen for Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid i Washington for å diskutere arktisk politikk.

Senator Lisa Murkowski og Morten Høglund.

I Senatet hadde Høglund møter med Senator Lisa Murkowski (R, Alaska) for å planlegge neste møte i Den arktiske parlamentarikerkomiteen den 12.13. mars 2013 i Washington.

 Nå som vi får skifter i administrasjonen i USA, med blant annet ny utenriksminister, er det viktig at vi gjør vårt for at den nye ministeren blir like engasjert i det arktiske samarbeidet som Hillary Clinton. Hun har vist betydelig engasjement og innsikt for arktiske saker og bidratt til å løfte betydningen av det arktiske samarbeidet i USA. Det blir viktig at den nye ministeren følger opp dette arbeidet,  sier Høglund.

Høglund hadde også møter i Utenriksdepartementet, med Kystvakten og i Pentagon for å diskutere utviklingen i Arktis og det arktiske samarbeidet.
 

Det er en betydelig oppmerksomhet rundt issmeltingen og den økende aktiviteten i Arktis. Samarbeidet i Arktisk råd må utvikles videre slik at det forblir det viktigste organet for internasjonalt samarbeid om Arktis. Her har vi som parlamentarikere flere gode ideer for hvordan det skal gjøres. Dette var det viktig for meg å presentere på møtene i Washington, poengterer Morten Høglund.

Sist oppdatert: 19.12.2012 10:25
: