Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

– Et viktig besøk til Island

Vi har hatt nyttige og gode politiske samtaler med våre islandske venner. Slike samtaler er viktige for å pleie vårt gode forhold til naboene i vest, uttaler Dag Terje Andersen som denne uka besøker Island for første gang som stortingspresident.

Delegasjonen signerer gjesteprotokollen.

Med til Island har Andersen en delegasjon bestående av stortingsrepresentantene Per-Kristian Foss (H), Lillian Hansen (A) og Snorre Serigstad Valen (SV).

Vi har kommet innom mange temaer i de politiske møtene, men fiskeri, finanskrisen og Islands imponerende snuoperasjon etter denne, samt grunnlovsjubileet i 2014 har vært sentralt. I tillegg er islendingene opptatt av å lære av oss nordmenn nå som de skal i gang med å lete etter olje og gass, sier stortingspresidenten.

Foruten møte med statsminister Jóhanna Sigurðardóttir, næringsminister Steingrímur J. Sigfússon og et besøk i Alltinget, skal delegasjonen også få oppleve flere av de mange natur- og kulturskattene som sagaøya har å by på. Et høydepunkt blir besøket til Þingvellir, forløperen til det islandske Alltinget, og stedet der islendingene holdt sitt første landsting i år 930.

Sist oppdatert: 21.02.2013 09:53
: