Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

EFTA-møte i Sveits

Stortingets delegasjon til EFTA-parlamentarikerkomiteene deltok 12. november på det halvårlige møtet mellom EFTA-landenes folkevalgte i Genève i Sveits.

Delegasjonslederne i EFTA-landene, fra venstre: Svein Roald Hansen, Kathy Riklin, Sveits, Harry Quaderer, Liechtenstein og Árni Thór Sigurdsson, Island. Foto: Tore Grønningsæter, EFTA.

På dagsordenen sto blant annet en resolusjon knyttet til en rapport om fri flyt av arbeidstakere innenfor EØS-området. Rapporten ble presentert for parlamentarikerne tidligere i sommer.

Videre ble det lagt planer for parlamentarikernes årlige tredjelandsreise som vil finne sted i januar 2013. Reisen er viktig for å støtte opp om EFTAs forhandlinger om aktuelle frihandelsavtaler, og går i 2013 til Costa Rica og Panama.

Det ble også tid til orienteringer om nasjonale politiske spørsmål i EFTA-landene, inkludert blant annet skattereform i Sveits, og valg i Liechtenstein og på Island.

Leder for Stortingets delegasjon til EFTA-parlamentarikerkomiteene, Svein Roald Hansen, orienterte sine kolleger om behandlingen av 22. juli kommisjonens rapport, framlegging av statsbudsjettet og forberedelsene til Stortingsvalg neste år. De folkevalgte fikk i tillegg en orientering om EFTAs forhandlinger med land i Mellom-Amerika av Ivo Kaufmann, visegeneralsekretær i EFTA.

 Stortingets delegasjon til EFTA-parlamentarikerkomiteene Fotograf: Tore Grønningsæter, EFTA.

Arrangementet sammenfalt som vanlig med EFTAs ministermøte, og parlamentarikerne ble i et fellesmøte oppdatert om frihandelssamarbeidet og fikk anledning til å diskutere relevante politiske spørsmål med ministerne.

Sentralt var framtidige prioriteringer for nye avtaler og demokratiske utfordringer i forbindelse med forhandlingene med Russland, Kasakhstan og Hviterussland. Parlamentarikerne fikk også anledning til å overvære undertegningen av samarbeidsavtalen med Pakistan.

Sist oppdatert: 14.11.2012 12:19
: