Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

EFTA-møte i Brussel

Stortingets delegasjon til EFTA og EØS parlamentarikerkomiteene møtte denne uken sine EFTA- og EU-kollegaer i Brussel for å diskutere siste utviklinger i EØS. Den norske delegasjonen ble ledet av Svein Roald Hansen.

Irene Johansen presenterer rapporten om EUs programmer. Til høyre: Laila Marie Reiertsen.

På dagsorden den 26. november sto blant annet en orientering fra Europakommisjonen på den andre handlingsplanen for det indre marked. Dette ga representantene mulighet til å diskutere direkte med EU de 12 nye tiltakene som Europakommisjonen nylig (oktober 2012) presenterte i sin melding til Parlamentet og Rådet, samt høre mer om implementeringen av den første handlingsplanen.

I sine innspill til Europakommisjonen fokuserte Stortingets representanter på den sosiale dimensjonen i det indre marked og energispørsmål, samt innflytelsen av de pågående budsjettforhandlingene i EU på gjennomføringsevnen av de to handlingsplanene.

EFTA parlamentarikerkomiteen møtte også med EFTAs Forum for lokalpolitikere og de tre utenriksministerene i EØS EFTA. Sistnevnte redegjorde fra EØS rådsmøtet tidligere samme dag, etterfulgt av dialog med parlamentarikerne på aktuelle EØS-saker.

27. november var det møte i EØS parlamentarikerkomiteen hvor representantene fortsatte diskusjonen på aktuelle EØS-saker, denne gang med sine kollegear i EU Parlamentet og med representanter fra EFTA, EU og EFTAs overvåkingsorgan. Komiteen var også tilstede da presidenten i det Europeiske Råd og i Europakommisjonen, Herman Van Rompuy og José Manuel Barroso, redegjorde for utfallet av EU toppmøtet uken før til EU Parlamentet.

EØS parlamentarikerkomiteen vedtok til slutt fire rapporter: på energi; på EUs forsterkede fokus på byråer og betydningen av dette for EFTA og EØS; på EFTA-deltakelse i EU programmene; og på EUs felles fiskeripolitikk.

Resolusjonene fra møtet kan lastes ned på EFTAs sider.

Sist oppdatert: 29.11.2012 13:05
: