Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Samferdselsdepartementet v/statsråden, datert 4. november 2010

Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011)

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011).

Som et ledd i sin behandling av saken ønsker komiteen å stille følgende spørsmål om rapporteringen på Samferdselsdepartementets område:

  • 1. Rutinene rundt grunnerverv som utføres av Statens vegvesen har vært mangelfulle, noe som påpekes av Riksrevisjonen. I sitt svar til Riksrevisjonen av 24. august 2010 hevder Samferdselsdepartementet at de er enig med Riksrevisjonen i at det har tatt for lang tid å få på plass tilfredsstillende rutiner og begrunner dette bl.a. med gjennomføringen av Forvaltningsreformen. Har Samferdselsdepartementet flere eksempler på forbedringer eller endringer som er utsatt eller satt på vent på bakgrunn av implementering av Forvaltningsreformen?

  • 2. Ved revisjon av regnskapet for 2006 anmerket Riksrevisjonen manglende rutiner for kvalitetssikring og etterkontroll av lønnsdata i Statens vegvesen, noe som fortsatt ikke er tilfredsstillende. Når har Samferdselsdepartementet til hensikt å bringe disse forhold i orden?

  • 3. Riksrevisjonen har avdekket mangler i Samferdselsdepartementets etatsstyring av informasjonssikkerheten i underliggende virksomheter og påpeker at departementet i liten grad har stilt krav til eller gitt føringer om en felles tilnærming til hvordan de skal klassifisere informasjon. På hvilken måte og når har Samferdselsdepartementet til hensikt å stille konkrete krav til vei- og jernbanesektorene når det gjelder informasjonssikkerhet?

Av hensyn til den videre fremdrift i saken, bes det om raskt svar.