Brev fra Kulturdepartementet v/statsråden til kontroll- og konstitusjonskomiteen, datert 17. november 2010

Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010–2011)

Jeg viser til brev av 4. november 2010, der komiteen på bakgrunn av ovennevnte rapport stiller følgende spørsmål:

Hva er årsaken til at departementet ikke har gjennomført en nærmere undersøkelse av Rockheim-prosjektet og de kontroll- og styringsmekanismer som har vært benyttet, sett i lys av kostnadsoverskridelser og forsinkelser?

I brev til Riksrevisjonen 20. august 2010 gjorde Kulturdepartementet nærmere rede for vår oppfølging av prosjektet. Brevet er gjengitt i Dokument 1 (2010–2011). Avslutningsvis ble det i nevnte brev uttalt at ”i lys av utviklingen av prosjektet vurderer departementet å gjennomgå Rockheim-prosjektet, herunder de kontroll- og styringsmekanismer som har vært benyttet.”

Kulturdepartementet vil besørge gjennomgåelse av Rockheim-prosjektet, slik vi meddelte i ovennevnte brev til Riksrevisjonen. Denne analysen bør omfatte både utviklingsfasen og den tidlige driftsfasen.

Rockheim er et museumsfaglig viktig og framtidsrettet prosjekt som departementet både har fulgt utviklingen av, og som vi også vil følge nøye i tiden framover. En samlet gjennomgang av tiltaket og oppsummering av de erfaringer man har høstet vil kunne være til nytte i forbindelse med andre formidlingsprosjekter basert på moderne informasjonsteknologi.