Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Særskilt melding fra Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) om utvalgets undersøkelse av opplysninger om norske kilder mv. i Etterretningstjenesten

Dokument 7:1 (2013-2014), Innst. 160 S (2013-2014)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra Interne styrer og utvalgSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 27.03.2014Innst. 160 S (2013-2014)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet EOS-utvalgets undersøkelse om Etterretningstjenestens behandling av opplysninger om norske kilder. Utvalget har foretatt flere inspeksjoner og undersøkelser i Etterretningstjenestens avdeling for menneskebasert innhenting. Utgangspunktet for saken var en bekymringsmelding. EOS-utvalget har ikke gjort funn som tilsier at E-tjenesten systematisk har behandlet opplysninger om norske kilder i strid med regelverket. Utvalget har imidlertid påpekt at E-tjenesten må utarbeide et internt regelverk for bruk av kilder som innhentingsmetode. Komiteen sier i innstillingen at skriftlighet, konkrete retningslinjer, tydelig hjemmelsgrunnlag og bedre tilrettelegging for kontroll, er avgjørende for at E-tjenesten skal kunne utføre sitt oppdrag. Komiteen ber Forsvarsdepartementet sørge for at disse forholdene blir brakt i orden. Saken ble vedtatt vedlagt protokollen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 27.03.2014

    Behandlet i Stortinget: 08.04.2014