Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse av ordningen med rett til fritt sykehusvalg

Dokument 3:3 (2011-2012), Innst. 146 S (2011-2012)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 20.12.2011Innst. 146 S (2011-2012)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet innstilling om Riksrevisjonens undersøkelse av ordningen med fritt sykehusvalg. Undersøkelsen viste bl.a. at pasienter som bruker ordningen oppnår kortere ventetid, men at det er store forskjeller i ventetid mellom sykehus. Det kom også frem at det er skjevheter i bruken av ordningen og at informasjonen kan bli bedre. Komiteen sier i innstillingen at ordningen vil virke bedre dersom flere benytter den, og at informasjonen om ordningen må bli bedre. Komiteen ber departementet iverksette tiltak for å sikre at flere fastleger informerer om fritt sykehusvalg. Komiteen uttrykker også bekymring over at det er pasienter med høy inntekt, høy utdanning mv som i særlig grad benytter ordningen. Etter komiteens oppfatning innebærer også dette at informasjonen må bli bedre. Innstillingen er vedlagt protokollen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 20.12.2011

    Behandlet i Stortinget: 09.02.2012