Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Løse forslag til saken

Meld. St. 4 (2015-2016), Innst. 273 S (2015-2016)

  • Forslag nr. 36 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å starte en gradvis omlegging av skattesystemet der skattetrykket på arbeid reduseres og skattetrykket på forbruk økes.

    Forslag nr. 37 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utrede utformingen av en provenynøytral reduksjon av arbeidsgiveravgiften med ett prosentpoeng, finansiert av en økning i den generelle merverdiavgiften og økte miljøavgifter. Forslaget må ta hensyn til at de lavere inntektsgruppene rammes hardest av en skatt på konsum og foreslå tiltak for å kompensere for dette innenfor en provenynøytral ramme.

    Forslag nr. 38 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen i sitt forslag til statsbudsjett for 2017 legge frem forslag om en mer omfordelende fordelingspolitikk, samt sterke virkemidler for å vri forbruk, produksjon og ressursbruk i mer klima- og miljøvennlig retning.

    Forslag nr. 39 fra Hansson, Rasmus på vegne av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen i forslaget til statsbudsjett for 2017 utrede modeller for en miljødifferensiert flyseteavgift, blant annet inspirert av tysk modell.