Stortinget - Møte onsdag den 10. april 2024 *

Dato: 10.04.2024
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

*) Referatet er ennå ikke korrekturlest​.

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Representanten Sveinung Rotevatn vil framsette et representantforslag.

Sveinung Rotevatn (V) []: På vegner av stortingsrepresentantane Grunde Almeland, Abid Raja, Guri Melby og meg sjølv har eg gleda av å leggje fram eit forslag om å endre utlånsforskrifta for å hjelpe fleire førstegangskjøparar inn på bustadsmarknaden.

Presidenten []: Representanten Marie Sneve Martinussen vil framsette tre representantforslag.

Marie Sneve Martinussen (R) []: På vegne av Bjørnar Moxnes og meg sjølv, vil jeg framsette forslag om å forhindre et folkemord på Gazastripen.

På vegne av Sofie Marhaug, Bjørnar Moxnes, Geir Jørgensen og meg selv, vil jeg framsette forslag om å legge ned veto mot EUs fjerde energimarkedspakke.

På vegne av Mímir Kristjánsson, Seher Aydar og meg selv, vil jeg framsette et representantforslag om å la arbeidsfolk beholde mer av verdiene de skaper.

Presidenten []: Representanten Bengt Rune Strifeldt vil framsette et representantforslag.

Bengt Rune Strifeldt (FrP) []: På vegne av Fremskrittspartiets representanter Sivert Bjørnstad, Dagfinn Henrik Olsen, Per-Willy Amundsen og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om en bærekraftig reindriftsforvaltning.

Presidenten []: Representanten Aleksander Stokkebø vil framsette et representantforslag.

Aleksander Stokkebø (H) []: På vegne av stortingsrepresentantene Henrik Asheim, Anna Molberg og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om å forebygge, dokumentere og slå ned på lønnstyveri, og hjelpe ofrene for arbeidslivskriminalitet.

Presidenten []: Representanten Rasmus Hansson vil framsette seks representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) []: På vegne av representantene Lan Marie Nguyen Berg, Une Bastholm og meg selv vil jeg framsette et forslag om utfasing av torv i hagejord.

På vegne av representanten Lan Marie Nguyen Berg og meg selv vil jeg fremme et forslag om forbud mot engangsgrill.

På vegne av representantene Une Bastholm, Lan Marie Nguyen Berg og meg selv framsetter jeg et forslag om å bygge opp systemet for restaurering av natur og dyreliv i Norge i tråd med målsettingene i naturavtalen.

På vegne av representantene Lan Marie Nguyen Berg, Une Bastholm og meg selv vil jeg framsette et forslag om å bevare og restaurere økosystemet i Oslofjorden med nye tiltak.

På vegne av representantene Une Bastholm, Lan Marie Nguyen Berg og meg selv vil jeg framsette et forslag om en mer sirkulær byggenæring.

På vegne av representanten Lan Marie Nguyen Berg, Une Bastholm og meg selv vil jeg framsette et forslag om å starte forhandlinger med EU om forslag til medlemskapsavtale som legges fram for folkeavstemning.

Presidenten []: Representanten Bård Hoksrud vil framsette et representantforslag.

Bård Hoksrud (FrP) []: På vegne av Fremskrittspartiets representanter Silje Hjemdal, Morten Wold, Sylvi Listhaug og meg selv har jeg gleden av å framsette et forslag om en bedre praksis for gravide kvinners møte med helsevesenet og praksis for innvilgelse av planlagt keisersnitt.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.