Stortinget - Møte torsdag den 1. februar 2024

Dato: 01.02.2024
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representanten Tellef Inge Mørland om permisjon i tiden fra og med 5. til og med 9. februar, fra representanten Ingunn Foss om permisjon i tiden fra og med 4. til og med 9. februar og fra representantene Silje Hjemdal og Ola Borten Moe om permisjon i tiden fra og med 6. til og med 8. februar – alle for å delta på møter med Den interparlamentariske union i Washington D.C. og New York.

  • fra Høyres stortingsgruppe om permisjon for representanten Jan Tore Sanner i tiden fra og med 4. til og med 9. februar for å delta som valgobservatør for OSSEs parlamentarikerforsamling ved presidentvalget i Aserbajdsjan.

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Helge André Njåstad i tiden fra og med 6. til og med 8. februar.

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Maria Aasen-Svensrud i tiden fra og med 6. til og med 8. februar.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Aust-Agder: Ramani Nordli

    • For Vest-Agder: Aase Marthe J. Horrigmo

    • For Akershus: Tore Grobæk Vamraak

    • For Hordaland: Sigbjørn Framnes og Stig Atle Abrahamsen

    • For Sør-Trøndelag: Geir Arild Espnes

    • For Vestfold: Camilla Maria Brekke

Presidenten []: Fra Senterpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om at den innvilgede velferdspermisjonen for Jenny Klinge i tiden fra og med 3. januar til og med 2. februar forlenges til å gjelde til og med 29. februar.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Vararepresentanten Per Ivar Lied fortsetter å møte i permisjonstiden.

Presidenten []: Representanten Sandra Bruflot vil framsette et representantforslag.

Sandra Bruflot (H) []: På vegne av representantene Tina Bru, Mahmoud Farahmand, Tage Pettersen, Erna Solberg, Mari Holm Lønseth og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om å nedsette en æreskriminalitetskommisjon.

Presidenten []: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten gjøre oppmerksom på at sak nr. 1 på dagens kart ikke har ligget ute i den reglementsmessige tid, det vil si 48 timer, jf. forretningsordenen § 46. Presidenten vil allikevel foreslå at saken tas under behandling. – Det anses vedtatt.