Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 7. juni 2016 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokumenter: 

Sak nr. 9 [15:08:36]

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøking av arbeidet til styresmaktene for å nå måla om økologisk landbruk

Talere

Votering i sak nr. 9

Votering i sak nr. 9

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Hans Fredrik Grøvan på vegne av Kristelig Folkeparti, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne

  • forslag nr. 2, fra Per Olaf Lundteigen på vegne av Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne

Det voteres over forslag nr. 2, fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte høsten 2016 med en konkret handlingsplan som omfatter generisk markedsføring, kunnskapsbasert informasjon og rådgivning om økologisk jordbruk til gårdbrukere og forbrukere, økt offentlig innkjøp, nødvendig økte økonomiske stimuleringstiltak samt forenkling av regelverk for økologisk produksjon og foredling, slik at Stortingets mål nås i 2020.»

Votering:Forslaget fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne ble med 94 mot 10 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.33.13)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, fra Kristelig Folkeparti, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge fram en tydelig handlingsplan for å øke den økologiske matproduksjonen i Norge for Stortinget innen 2017.»

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne ble med 89 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.33.29)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 3:7 (2015–2016) – Riksrevisjonens undersøking av arbeidet til styresmaktene for å nå måla om økologisk landbruk – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.