Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 29. mars 2016 kl. 12

Dato:
President: Olemic Thommessen

Sak nr. 5 [15:59:18]

Interpellasjon fra representanten Jan Bøhler til justis- og beredskapsministeren:
«Organisert kriminalitet er en økende trussel mot Norge og Europa - og mot vår trygghet lokalt i Oslo-området og ellers. De organiserte kriminelle har internasjonale, nasjonale og lokale nettverk og gjenger, og dominerer alle alvorlige kriminalitetsformer. I Oslo driver politiet en aktiv innsats døgnet rundt for å forebygge og holde dem i sjakk. Men tendensen er at det stadig kommer til nye grupper og at oppgaven blir mer krevende. Vi må gjøre politiet i stand til å møte dette, og i 2011 kom stortingsmeldingen Kampen mot organisert kriminalitet som ble fulgt opp med to proposisjoner i 2013 der lovparagrafene mot organisert kriminalitet ble styrket. I tildelingsbrevene fra Justis- og beredskapsdepartementet for 2015 og 2016 er imidlertid begrepet organisert kriminalitet erstattet med grov profittmotivert kriminalitet.
Hvordan vurderer statsråden behovet for å trappe opp innsatsen mot organisert kriminalitet – og hvorfor ikke bruke begrepet i målstyringen?»

Talere