Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 2. juni 2015 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokumenter: 

Sak nr. 3 [12:04:55]

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentant Une Aina Bastholm om forsvarlige grenseverdier for svevestøv

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen i løpet av 2015 endre grenseverdiene for 2020 – i tråd med anbefalingene i brev fra Miljødirektoratet av 28. februar 2014.

II

Stortinget ber regjeringen i løpet av 2015 endre nasjonale mål for svevestøv – i tråd med anbefalingene i brev fra Miljødirektoratet av 28. februar 2014.

III

Stortinget ber regjeringen legge frem en sak for Stortinget med tiltak for å redusere svevestøv og annen luftforurensning til nye grenseverdier og videre til et trygt nivå – i tråd med Miljødirektoratets anbefalinger til nasjonale mål i brev av 28. februar 2014. Tiltakene må utarbeides i tett samarbeid med berørte kommuner.

Presidenten: Det voteres først over komiteens innstilling til I og II.

Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har varslet at de vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling til I og II ble med 53 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.25.10)

Presidenten: Det voteres så over komiteens innstilling til III.

Høyre og Fremskrittspartiet har varslet at de vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling til III ble bifalt med 51 mot 47 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 18.25.38)Videre var innstilt:

IV

Dokument 8:75 S (2014–2015) – representantforslag fra stortingsrepresentant Une Aina Bastholm om forsvarlige grenseverdier for svevestøv – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling til IV ble enstemmig bifalt.