Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 17. februar 2015 kl. 10

Dato:
President: Olemic Thommessen

Dokumenter: 

Sak nr. 8 [15:35:22]

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Kjersti Toppe og Gerd Eli Berge om å innføre krav om innholdsmerking av alkoholholdig drikk

Talere

Votering i sak nr. 8

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt fire forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Olaug V. Bollestad på vegne av Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti

  • forslag nr. 2, fra Ruth Grung på vegne av Arbeiderpartiet og Venstre

  • forslag nr. 3, fra Olaug V. Bollestad på vegne av Kristelig Folkeparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 4, fra Ketil Kjenseth på vegne av Venstre

Det voteres først over forslag nr. 4, fra Venstre.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen vurdere å etablere et pilotprosjekt hvor produsenter, Vinmonopolet og laboratoriebransjen får i oppdrag å utvikle en informasjonsportal og digital merkeordning (f.eks. QR-koding) for alkoholholdige drikkevarer og samarbeide om å etablere en analysekapasitet for innholdsdeklarasjon av alkoholholdige drikkevarer som også kan inkludere mikrobryggerier og småskalaprodusenter på linje med småskala matprodusenter.»

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 95 mot 5 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 16.55.34)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 3, fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen innføre en merkeordning for alkoholholdig drikk med helseadvarsler om alkoholbruk under graviditet og i forbindelse med kjøring.»

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet ble med 88 mot 12 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 16.55.51)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 2, fra Arbeiderpartiet og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen utrede konsekvenser for EØS-avtalen, småskalaprodusenter og nasjonal alkohol- og næringsmiddellovgivning ved innføring av krav om merking av alkoholholdig drikk.»

Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har varslet at de subsidiært vil stemme for forslaget.

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet og Venstre ble bifalt med 53 mot 48 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 16.56.14)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen innen utgangen av 2015 fremme en sak for Stortinget om å innføre krav om innholdsmerking av alkoholholdig drikk i Norge.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 53 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 16.56.36)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:29 S (2014–2015) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Kjersti Toppe og Gerd Eli Berge om å innføre krav om innholdsmerking av alkoholholdig drikk – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.