Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 13. juni 2013 kl. 9

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 16 [13:52:47]

Innstilling fra utenriks- og forsvarskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Dagrun Eriksen, Kjell Arvid Svendsen, Hans Olav Syversen og Ingunn E. Ulfsten om høyere prioritering av utdanning for alle i norsk utviklingspolitikk

Talere

Votering i sak nr. 16

Votering i sak nr. 16

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen øke utdanningsbistandens andel av bistandsbudsjettet og sikre tilstrekkelig kapasitet til planlegging, forvaltning og kontroll av utviklingssamarbeidet for å høyne skoledekningen og læringsutbyttet.

II

Dokument 8:105 S (2012–2013) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Dagrun Eriksen, Kjell Arvid Svendsen, Hans Olav Syversen og Ingun E. Ulfsten om høyere prioritering av utdanning for alle i norsk utviklingspolitikk – vedlegges protokollen.

Presidenten: Det voteres over komiteens innstilling til I.

I fremmes av Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti.

Venstre har varslet at de vil stemme for I. Det antas at Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiets representanter vil stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling til I ble med 51 mot 43 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.19.33)

Presidenten: Det voteres over II.

Votering:Komiteens innstilling til II ble enstemmig bifalt.