Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 21. mars 2013 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 7 [17:43:24]

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Siri A. Meling, Henning Skumsvoll og Borghild Tenden om en fremtidsrettet nettstruktur

Talere

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten har Henning Skumsvoll satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen i løpet av vårsesjonen 2013 legge frem en sak om regional- og lokalnettet for fremføring av strøm og om de utfordringer og oppgaver nettselskapene står overfor de kommende årene og med forslag til tiltak som kan gi en effektiv og fremtidsrettet nettstruktur i Norge med færre og mer robuste nettselskap enn i dag.»

Venstre har varslet at de støtter forslaget.

Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:18 S (2012–2013) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Siri A. Meling, Henning Skumsvoll og Borghild Tenden om en fremtidsrettet nettstruktur – vedlegges protokollen.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 62 stemmer mot og 39 stemmer for forslaget.

(Voteringsutskrift kl. 20.35.37)

Jan-Henrik Fredriksen (FrP) (fra salen): President, her var det en feil!

Bård Hoksrud (FrP) (fra salen): Jeg stemte feil!

Presidenten: Ja vel. Da tar vi voteringen på nytt. Da får vi følge med!

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble innstillingen bifalt med 61 mot 40 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 20.36.03)