Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 15. mai 2012 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 4 [13:55:15]

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om Vi bygger Norge – om utbygging av strømnettet

Talere

Votering i sak nr. 4

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har Per-Willy Amundsen satt fram et forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringa stille i bero dei varsla endringane i regionalnettsordninga og leggje fram ei heilskapeleg tilnærming til spørsmålet om framtidas regional- og lokalnett.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 58 mot 39 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.16.19)Komiteen hadde innstilt:

I

Meld. St. 14 (2011–2012) – Vi bygger Norge – om utbygging av strømnettet – vedlegges protokollen.

II

Stortinget ber regjeringen sørge for at det utarbeides en nasjonal plan for kraftlinjer, som oppdateres og fremmes for behandling i Stortinget én gang hver stortingsperiode.

Presidenten: Det er flertallet i komiteen, dvs. Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti, som står bak II i innstillingen.

Presidenten antar at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet da ønsker å stemme imot innstillingens II.

Det voteres først over II.

Votering:Komiteens innstilling ble med 52 mot 45 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.17.07)

Presidenten: Det voteres så over komiteens innstilling til I.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.