Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 7. februar 2012 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 9 [16:29:44]

Interpellasjon fra representanten Anna Ljunggren til justisministeren:
«En undersøkelse fra 2005 viser at én av fire kvinner vil oppleve vold i parforhold i løpet av livet. Norske Kvinners Sanitetsforening gjorde i november 2011 en undersøkelse om vold i nære relasjoner, blant 1 000 respondenter svarte 84 pst. at de ikke tror at de kjenner noen som er blitt utsatt for vold. Dette viser at det er behov for kunnskap om overgrep i befolkningen generelt og innenfor enkelte yrkesgrupper spesielt. Vold i nære relasjoner er ikke et privat anliggende, men et betydelig samfunnsproblem. En stor andel av vold i nære relasjoner, forblir uregistrert. Konsekvenser for den som rammes av vold i nære relasjoner, er omfattende. Forskning viser at kvinner som oppsøker krisesentertilbudet, har mye dårligere livskvalitet enn andre kvinner i samme alder, og at volden utgjør en betydelig helserisiko.
Hvordan vil statsråden arbeide for å forebygge og hindre at kvinner, barn og menn blir utsatt for vold i nære relasjoner?»

Talere