Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte mandag den 23. mai 2011 kl. 12

Dato:
President: Per-Kristian Foss

Sak nr. 3 [13:45:48]

Interpellasjon fra representanten Christina Nilsson Ramsøy til barne-, likestillings- og inkluderingsministeren:
«Familien er den grunnleggende sosiale enheten i samfunnet, og så å si alle barn vokser opp i en familie. Til tross for stor oppslutning om familien er vår tid også preget av ensomhet, oppløste samliv og brutte relasjoner. Familie- og samlivsmønsteret har endret seg mye i løpet av de siste årene. Det har blitt et større mangfold av samlivsformer, derfor må familiebegrepet være bredt og inkluderende. I den politiske debatten er det ofte den smale familiepolitikken som diskuteres, som f.eks. foreldrepermisjon. Spørsmål rundt samlivstiltak, skilsmisser og den såkalte tidsklemma blir mindre diskutert.
Hva tenker statsråden rundt utfordringer i framtidens familiepolitikk, hvilke tiltak ser statsråden for seg kan bidra til å støtte opp om familien i ulike faser av livet, og hvordan kan vi bidra til at den brede familiepolitikken kommer på dagsordenen også innenfor andre politiske områder?»