Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 10. mars 2011 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Sak nr. 6 [13:18:33]

Interpellasjon fra representanten Thor Erik Forsberg til arbeidsministeren:
«Renhold er grunnleggende for et godt folkehelsearbeid. Både offentlig og privat sektor er storforbrukere av renholdstjenester og bidrar dermed til å fastsette lønns- og arbeidsvilkår for bransjen. Arbeidstakere, arbeidsgivere og medier rapporterer om useriøsitet, underbetaling, svart arbeid og forhold som kan beskrives som alvorlig arbeidsmiljøkriminalitet. Gjennom ulike måter å organisere seg bort fra arbeidsgiveransvar på, anbudsprosesser som fokuserer ensidig på pris, og liten kontroll fra oppdragsgiver oppleves konkurransevridning til fordel for de aktørene som ikke tar hensyn til en rimelig lønnsfastsetting, ryddige arbeidsforhold eller arbeidet for et mer inkluderende arbeidsliv. I tillegg varsler forskningsstiftelsen Fafo om uverdige forhold for utenlandske kvinner som arbeider med renhold i private hjem.
Hvor alvorlig mener statsråden forholdene er i renholdsbransjen, og hvilke tiltak kan være nødvendig på kort og på lang sikt for å skape ryddige arbeidsforhold og en rettferdig inntektsutvikling for renholdere?»