Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 17. juni 2010 kl. 10

Dato:
President: Per-Kristian Foss

Dokumenter: 

Sak nr. 8 [12:14:16]

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om sak om oppfølging av Stortingets vedtak om kryptering av helseregistre

Votering i sak nr. 8

Presidenten: Under debatten har representanten Per-Kristian Foss på vegne av dem som står bak innstillingens romertall II, anmodet om at dette ikke tas opp til votering. Dersom ingen har innvendinger mot det, vil presidenten etterkomme anmodningen. – Presidenten anser det som bifalt, og innstillingens II tas ikke opp til votering og bortfaller derved.

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget uttaler at det er kritikkverdig og uheldig at Stortingets lovvedtak av 1. februar 2007 om kryptering av helseregistre (Besl. O. nr. 52 (2006–2007)) ikke er iverksatt av de tidligere helse- og omsorgsministrene Sylvia Brustad og Bjarne Håkon Hanssen og nåværende helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Presidenten: Det er Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre som står bak innstillingen, og presidenten antar at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling ble med 57 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.36.32)

Videre var innstilt:

III

Innstilling 338 S fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om oppfølging av Stortingets vedtak om kryptering av helseregistre – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.