Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte torsdag den 4. mars 2010 kl. 10

Dato:
President: Dag Terje Andersen

Dokumenter: 

Sak nr. 3 [11:27:57]

Innstilling fra justiskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Anders B. Werp, Linda C. Hofstad Helleland og Elisabeth Aspaker om umiddelbar lovendring for å sikre skjerpet straffenivå i volds-, overgreps- og voldtektssaker

Talere

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har representanten Trine Skei Grande satt fram to forslag på vegne av Venstre. Forslagene er omdelt på representantenes plasser i salen.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen i sitt arbeid med lovendringer for å sikre at en oppnår ønskede straffeskjerpelser i volds-, overgreps- og sedelighetssaker presiserer i lovteksten at krenkelser mot barn og andre mindreårige er et straffeskjerpende moment i seg selv.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en egen stortingsmelding om bekjempelse av voldtekt der tiltakene som er foreslått i NOU 2008: 4 Fra ord til handling, følges opp.»

Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti har varslet at de vil støtte disse forslagene.

Votering:Forslagene fra Venstre ble med 55 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 19.12.26)Komiteen hadde innstilt:

Dokument 8:27 S (2009–2010) – representantforslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Anders B. Werp, Linda C. Hofstad Helleland og Elisabeth Aspaker om umiddelbar lovendring for å sikre skjerpet straffenivå i volds-, overgreps- og voldtektssaker – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.