Stortinget - Møte fredag den 26. oktober 2001 kl. 10

Dato: 26.10.2001

Formalia

Dessuten forelå følgende

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag til settepresident.

Jens Stoltenberg (A): Jeg foreslår Kjell Engebretsen.

Presidenten: Kjell Engebretsen er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Presidenten: Representanten Kenneth Svendsen vil framsette et privat forslag.

Kenneth Svendsen (FrP): På vegne av meg selv og Thore Aksel Nistad har jeg den glede å foreslå å tillate flere aktører på Jernbaneverkets banenett.

Presidenten: Representanten Steinar Bastesen vil framsette et privat forslag.

Steinar Bastesen (Kp): Jeg fremmer forslag om å innføre et videreutdanningsår for lærere for å stimulere til kunnskapsvekst og motvirke utbrenthet.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil foreslå at Stortinget behandler tilleggsdagsordenen etter den ordinære dagsordenen. – Ingen innvendinger er kommet mot det, og det anses vedtatt.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet – om nødvendig – fortsetter utover den reglementsmessige tid kl. 15.00 til dagens kart er ferdigbehandlet. – Ingen innvendinger er kommet mot det, og det anses vedtatt.

Før vi starter dagens møte, vil presidenten nevne at han la merke til at det i går kom noen antydninger om at man kanskje var litt for slepphendt i forhold til forretningsordenens bestemmelser om at all tale skal gå via presidenten. Presidenten må da få si at vi har så mange nye representanter i denne salen at han synes det er rimelig at Stortinget til en viss grad er overbærende inntil vi får kjørt oss inn i forhold til forretningsordenens bestemmelser. – Dette til orientering.

Man fortsatte behandlingen av