Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 20. april 1999 kl. 10

Dato:
President: Hans J. Røsjorde

Dokumenter: 

Sak nr. 6

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Sylvia Brustad og Karita Bekkemellem Orheim om at enslige skal få muligheten til å adoptere på lik linje med andre dersom søkeren oppfyller de krav til ressurser og omsorgsevne en bør sette til adoptivforeldre

Talere

Votering i sak nr.6

Votering i sak nr.6

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er:

  • forslag nr. 1, fra Karita Bekkemellem Orheim på vegne av Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti

  • forslag nr. 2, fra May-Helen Molvær Grimstad på vegne av Kristelig Folkeparti, Høyre og Senterpartiet

  • forslag nr. 3, fra Per Sandberg på vegne av Fremskrittspartiet.

May-Helen Molvær Grimstad – til stemmeforklaring.

May-Helen Molvær Grimstad (KrF): Eg vil rå sentrumspartia til å stemme imot innstillinga og for forslag nr. 2.

Presidenten: Da er vi klare for votering.

Det voteres først over forslaget fra Fremskrittspartiet, deretter alternativt mellom komiteens innstilling og forslaget fra Kristelig Folkeparti, Høyre og Senterpartiet, og til sist over forslaget fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Vi starter med forslag nr. 3, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Dokument nr. 8:111 (1997-98) – forslag fra stortingsrepresentantene Sylvia Brustad og Karita Bekkemellem Orheim om at enslige skal få muligheten til å adoptere på lik linje med andre dersom søkeren oppfyller de krav til ressurser og omsorgsevne en bør sette til adopsjonsforeldre – avvises.»

Voteringstavlene viste at det var avgitt 83 stemmer mot forslaget og 18 stemmer for.(Voteringsutskrift kl. 18.41.51)

Helene Falch Fladmark (V) (fra salen): Jeg stemte feil! Jeg stemte for, men skulle stemt mot.

Presidenten: Det skal da være 84 stemmer mot og 17 stemmer for. Dermed er forslaget forkastet.

Det voteres så alternativt mellom komiteens innstilling og forslag nr. 2, fra Kristelig Folkeparti, Høyre og Senterpartiet.

Forslaget lyder:

«Dokument nr. 8:111 (1997-98) – forslag fra stortingsrepresentantene Sylvia Brustad og Karita Bekkemellem Orheim om at enslige skal få muligheten til å adoptere på lik linje med andre dersom søkeren oppfyller de krav til ressurser og omsorgsevne en bør sette til adoptivforeldre – vedlegges protokollen.»

Komiteen hadde innstillet:

«Dokument nr. 8:111 (1997-98) – forslag fra stortingsrepresentantene Sylvia Brustad og Karita Bekkemellem Orheim om at enslige skal få muligheten til å adoptere på lik linje med andre dersom søkeren oppfyller de krav til ressurser og omsorgsevne en bør sette til adopsjonsforeldre – oversendes Regjeringen til utredning og uttalelse.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Kristelig Folkeparti, Høyre og Senterpartiet bifaltes forslaget med 53 mot 49 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 18.42.27)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Forslaget lyder:

«Personer som lever i stabilt samboerskap (minimum to års varighet) eller som lever alene, skal ha mulighet til å bli godkjent som adoptivforeldre på lik linje med andre dersom de oppfyller de krav til ressurser og omsorgsevne en stiller til adoptivforeldre.»

Votering:Forslaget fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 54 mot 46 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.42.51)