Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Else-May Botten, Ingrid Heggø, Lasse Juliussen, Odd Omland, fra Høyre, Frank Bakke-Jensen, Benjamin Grønvold, Gunnar Gundersen og Ove Bernt Trellevik, fra Fremskrittspartiet, Morten Ørsal Johansen, Øyvind Korsberg og Jørund Rytman, fra Kristelig Folkeparti, Line Henriette Hjemdal, fra Senterpartiet, lederen Marit Arnstad, og fra Venstre Pål Farstad, viser til Prop. 19 S (2013–2014) med forslag til endringer i statsbudsjettet 2013 under Nærings- og handelsdepartementet.

Komiteen viser til at proposisjonen omhandler endringer på poster i statsbudsjettet som gjelder større/mindre utgifter og større/mindre inntekter enn budsjettert. Komiteen gir sin tilslutning til de endringer som proposisjonen omtaler.

Komiteen har merket seg at endringene blant annet gjelder en økning i kap. 950 Forvaltning av statlig eierskap, post 96 Aksjer etter oppkjøp av aksjer i Cermaq ASA.

Komiteen registrerer at SIVA SF har en innlånsramme i statskassa på 700 mill. kroner, som nå er fullt utnyttet etter at det er bevilget ytterligere 120 mill. kroner.

Komiteen viser til at såkornfondene ikke ser ut til å få realisert lån som forfaller 31. desember 2013. Komiteen legger til grunn at Innovasjon Norge utviser fleksibilitet for å ivareta bedriftenes virksomhet i forbindelse med tilbakebetalingen.