Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget kåret til årets statlige nettsted

Stortinget.no er kåret til årets statlige nettsted, etter kvalitetsmåling av 700 offentlige nettsteder.

Anita Blomberg presenterer nettstedet ved prisutdelingen. Foto: Tomas Rolland

Hvert år måles kvaliteten på nettsteder i offentlig sektor, omkring 700 i tallet. Kvalitetsmålingen foregår i regi av DIFI (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Brukere og tilgjengelighet

Målingen skjer etter en lang rekke kvalitetskriterier innenfor disse tre områdene:
1. tilgjengelighet

2. brukertilpasning

3. nyttig innhold

Komplekse saker på enkel måte

Om Stortinget.no sier juryen at:
«Årets vinnar utmerkjer seg ved å leggje til rette for store informasjonsmengder på ein god og strukturert måte. Nettstaden meistrar enkelt å visualisera til dels komplekse prosessar, og utnyttar til fulle nettet sin moglegheit for lenking gjennom å knyte saksdokument og saksgang saman på ein pedagogisk måte. Juryen meiner nettstaden sin profilering og rutine med video-overføring av møter er eit føregangseksempel, men saknar betre integrering av videomateriale, saksdokument og saksgang. I tillegg saknar ein også ein klarare inndeling av videoane, til dømes basert på sak og den som talar. Vinnaren viser eit klart ynskje om å nå heile befolkninga, og juryen trekkjer fram ordboka som eit godt døme på dette.I tillegg er nettstaden ein av dei få som legg ut store dokument i HTML-format.»

Juryen bak årets nettsted

Svein Ølnes (Vestlandsforsking), Dagfinn Rømen (Deltasenteret), Aud-Marie Hauge (Epinova), James Bjerkholt (Making Waves), Frank Fardal (Difi) og Hege Johanne Tafjord (Difi). 

Demokratiske rettigheter

Det overordnede målet for stortinget.no er å øke publikums forståelse for Stortingets arbeid, og bidra til at enkeltpersoner og organisasjoner kan gjøre bruk av sine demokratiske rettigheter.

Prisvinnere kvalitet på nett 2010 

Alle vinnerne av kvalitet på nett 2010. Fra venstre: Hans Christian Holte (Difi), Sigrun Skavlid (Forskningsetiske komiteer for beste tilgjengelige nettsted), Lars Gillund (Kongsvinger kommune for beste kommunale nettsted) og Anita Blomberg (Stortinget for beste statlige nettsted). Foto: Ole Jomar Moen, Difi. 

Sist oppdatert: 01.12.2010 09:35
: