Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget oppretter ny stilling i Brussel

Stortingets presidentskap har besluttet å opprette en stilling som fast utsending fra Stortinget til Europaparlamentet.

Europaparlamentet © iStockphoto.com

– Dette er et viktig ledd i å styrke Stortingets kontakt med Europaparlamentet, sier stortingspresident Dag Terje Andersen.

– Personen som ansettes vil ha som sin hovedoppgave å bidra til å knytte kontakter mellom norske stortingspolitikere og EU-parlamentarikere, samt orientere Stortinget om det som til enhver tid foregår i Europaparlamentet. Europaparlamentet har over tid styrket sin rolle, og med ratifiseringen av Lisboa-traktaten er det enda viktigere enn tidligere at Stortinget har god kontakt med denne institusjonen, legger han til.

Stillingen vil være knyttet til internasjonalt sekretariat i Stortingets administrasjon, og personen som ansettes vil ha hovedarbeidssted i Brussel. Stillingens innhold vil bli klart avgrenset mot gjøremål som etter vår statsskikk skal ivaretas av regjeringen og utenrikstjenesten. Stortingets administrasjon tar sikte på at stillingen skal besettes i løpet av 2010.

Sist oppdatert: 22.03.2010 09:35
: