Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortinget - Møte tirsdag den 7. desember 2010 kl. 10

Dato:
President: Akhtar Chaudhry

Dokumenter: 

Sak nr. 1 [10:03:04]

Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om bevilgninger på statsbudsjettet for 2011, kapitler under Arbeidsdepartementet, Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet (rammeområde 7)

Talere

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt 32 forslag. Det er

  • forslagene nr. 1–8, fra Robert Eriksson på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti

  • forslagene nr. 9–14, fra Robert Eriksson på vegne av Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti

  • forslagene nr. 15–24, fra Robert Eriksson på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 25, fra Torbjørn Røe Isaksen på vegne av Høyre og Kristelig Folkeparti

  • forslag nr. 26, fra Torbjørn Røe Isaksen på vegne av Høyre

  • forslagene nr. 27 og 28, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Kristelig Folkeparti

  • forslagene nr. 29–32, fra Borghild Tenden på vegne av Venstre

Forslagene nr. 1–28 er inntatt i innstillingen på sidene 71–73, mens forslagene nr. 29–32 er omdelt på representantenes plasser i salen.

Det voteres over forslagene nr. 29 og 30, fra Venstre.

Forslag nr. 29 lyder:

«Stortinget ber regjeringen endre minstekrav til arbeidstidsreduksjon i dagpengeforskriften § 6-6 for å beholde dagpengerettighetene fra 40 prosent til 20 prosent.»

Forslag nr. 30 lyder:

«Stortinget ber regjeringen tilpasse regelverket for rullerende permittering slik at bedriften der det er enighet mellom ansatte og arbeidsgiver kun betaler arbeidsgiverperiode for det antall stillinger som faktisk er permittert.»

Votering:Forslagene fra Venstre ble med 101 mot 2 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.14.30)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 31, fra Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen snarest innføre normerte sykemeldingsperioder etter svensk modell.»

Høyre har varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 83 mot 20 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.14.57)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 32, fra Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett legge fram en forpliktende opptrappingsplan for å styrke selvstendig næringsdrivendes sosiale rettigheter.»

Kristelig Folkeparti har varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Venstre ble med 96 mot 7 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:15:23)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 27 og 28, fra Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 27 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utarbeide og fremme et forslag hvor rett til 100 pst. dekning av lønn fra folketrygden i perioden etter 12. uke gjøres betinget av at dialogmøte etter 12. uke er avholdt, og rapport fra dette er innsendt Arbeids- og velferdsetaten. Dersom betingelsen ikke er oppfylt, avkreves arbeidsgiver et medvirkningsansvar på 10 pst. i denne perioden, frem til dialogmøtet er avholdt. I tilfeller hvor dialogmøte er åpenbart unødvendig, skal en se bort fra dette kravet.»

Forslag nr. 28 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utarbeide og fremme et forslag hvor rett til 100 pst. dekning av lønn fra folketrygden i perioden etter 6. måned gjøres betinget av at arbeidstaker har deltatt på dialogmøte etter 6. måned, eller at arbeidstaker har gjort Arbeids- og velferdsetaten oppmerksom på at innkalling til møtet ikke er mottatt innen en nærmere angitt frist. Dersom betingelsen ikke er oppfylt, avkreves arbeidstaker et medvirkningsansvar på 10 pst. i denne perioden, frem til dialogmøtet er avholdt med arbeidstakers tilstedeværelse. I tilfeller hvor dialogmøte er åpenbart unødvendig, skal en se bort fra dette kravet.»

Votering:Forslagene fra Kristelig Folkeparti ble med 98 mot 6 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:15:47)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 26, fra Høyre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen åpne for større lokal styring i arbeidsmarkedspolitikken, basert på modellene for oppgavedifferensiering og med erfaringene fra forsøket med oppgavedifferensiering i bydel Sagene i Oslo kommune.»

Venstre har varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Høyre ble med 84 mot 20 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:16:11)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 25, fra Høyre og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen om en systematisk gjennomgang av sanksjonsbruken i forhold til dagpenger ved arbeidsledighet, med tanke på større utnyttelse av mobilitetskriteriet.»

Venstre har varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Høyre og Kristelig Folkeparti ble med 78 mot 26 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:16:35)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 16–24, fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 16 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at Stortingets vedtak av 15. juni 2001 om at ingen skal tape på å ha tjent opp pensjonspoeng i folketrygden følges opp og gjennomføres.»

Forslag nr. 17 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at arbeidsevnevurderingen blir reell for alle i arbeidsfør alder.»

Forslag nr. 18 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sette ned et utvalg som har som mandat å se på sammenslåing av Petroleumstilsynet og Arbeidstilsynet. Sammenslåingen skal være gjennomført innen tre år.»

Forslag nr. 19 lyder:

«Stortinget ber regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2012 foreta nødvendige endringer i pensjonssystemet slik at tilleggsopptjeningsprosenten på 1,05 pst. som ytes av staten, til de med rett til AFP i privat sektor, gis til alle uavhengig av om man er omhandlet av AFP-avtale eller ikke.»

Forslag nr. 20 lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med de nødvendige lovendringer angående støtteordninger for kjøp av parykk/hårerstatning, slik at aldersgrensen for avkorting av refusjon økes fra 18 til 23 år.»

Forslag nr. 21 lyder:

«Stortinget ber regjeringen foreta en gjennomgang av dagens satser for kjøp av parykk/hårerstatning, og at det legges frem i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2011.»

Forslag nr. 22 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utrede hva som er den reelle årsaken til at færre arbeidsgivere søker om tilskudd til tilrettelegging på arbeidsplassen, og sørge for at arbeidsgivere er kjent med virkemidlene som har som mål å hindre utstøting og utestengning fra arbeidslivet.»

Forslag nr. 23 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utsette gjennomføringen av pensjonsreformen inntil man har fått avklart blant annet ny uførepensjon, permanent regelverk for kortidsytelser og forholdet til alderspensjon.»

Forslag nr. 24 lyder:

«Stortinget ber regjeringen i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2011 legge frem en egen sak om gravferdsstønaden, der man foretar en total gjennomgang av ordningen.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 78 mot 25 ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:16:58)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 15, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge frem forslag om å gjøre den kommunale sosialhjelpen om til et statlig ansvar under Nav, og at man innfører normerte satser tilnærmet likt over hele landet.»

Venstre har varslet at de støtter forslaget.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 75 mot 26 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:17:21)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 9, 13 og 14, fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 9 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme de nødvendige lovforslag som sikrer at arbeidsplasser for personer med nedsatt funksjonsevne tilrettelegges basert på støtteordninger finansiert av Nav.»

Forslag nr. 13 lyder:

«Stortinget ber regjeringen om snarest å sette en tidsfrist for når all film og alle TV-sendinger skal tekstes av hensyn til hørselshemmede.»

Forslag nr. 14 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge frem en sak i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2011 med forslag til endringer og forbedringer i bestemmelsene om kjørelengde og gjenkjøpstid for trygdebiler fra 2012.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti ble med 73 mot 31 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:17:46)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 10–12, fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 10 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sikre at informasjon rettet mot allmennheten blir inkludert i betegnelsen fysiske forhold i diskriminerings- og tilgjengelighetsloven § 9 Plikt til generell tilrettelegging.»

Forslag nr. 11 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sikre at informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i arbeidsliv og utdanning blir omfattet av diskriminerings- og tilgjengelighetsloven § 9 Plikt til generell tilrettelegging (universell utforming).»

Forslag nr. 12 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at krav om universell utforming innarbeides i offentlige anbud.»

Venstre har varslet at de støtter forslagene.

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti ble med 71 mot 32 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:18:12)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 1–5 og 8, fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen vurdere en ordning som gjør det mulig i helt spesielle tilfeller for brukerne å kunne skifte Nav-kontor.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om hvordan brukere kan få mulighet til å bytte saksbehandler i Arbeids- og velferdsetaten.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber regjeringen etablere metodeverktøy for effektmåling av arbeidsmarkedstiltak. Effektmålingen bør innholde informasjon om overføring til ordinært arbeid etter avsluttet tiltak, samt hvorvidt en tidligere tiltaksdeltager forblir i arbeid etter henholdsvis tre og fem år.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber regjeringen gjøre ordningen med arbeids- og utdanningsreiser om til en varig ordning innenfor folketrygden.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber regjeringen gjøre ordningen med funksjonsassistent om til en varig ordning innenfor folketrygden.»

Forslag nr. 8 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge frem en sak med sikte på å oppheve taket for lese- og skrivehjelp for blinde og svaksynte.»

Venstre har varslet at de støtter forslagene.

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti ble med 53 mot 51 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:18:37)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 6 og 7, fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge frem en organisering og finansiering av servicehund som hjelpemiddel for bevegelseshemmede på linje med førerhund for blinde i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2011.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake med en justering av nivået på grunnstønaden i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2011.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti ble med 54 mot 50 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18:19:01)Komiteen hadde innstilt:

Rammeområde 7

(Arbeid og sosial)

I

På statsbudsjettet for 2011 bevilges under:

Utgifter
600Arbeidsdepartementet
1Driftsutgifter164 690 000
601Utredningsvirksomhet, forskning m.m.
21Spesielle driftsutgifter61 950 000
22Tiltak mot ufrivillig deltid25 000 000
50Norges forskningsråd111 940 000
70Tilskudd23 420 000
72Tilskudd til Senter for seniorpolitikk m.m.11 340 000
604Utviklingstiltak i arbeids- og velferdsforvaltningen
21Spesielle driftsutgifter, kan overføres, kan nyttes under post 4534 620 000
45Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres, kan nyttes under post 21127 080 000
605Arbeids- og velferdsetaten
1Driftsutgifter9 565 210 000
21Spesielle driftsutgifter26 560 000
45Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres230 700 000
70Tilskudd til helse- og rehabiliteringstjenester for sykemeldte, kan overføres227 730 000
606Trygderetten
1Driftsutgifter62 690 000
611Pensjoner av statskassen
1Driftsutgifter, overslagsbevilgning20 900 000
612Tilskudd til Statens pensjonskasse
1Driftsutgifter, overslagsbevilgning8 963 000 000
70For andre medlemmer av Statens pensjonskasse, overslagsbevilgning100 000 000
613Arbeidsgiveravgift til folketrygden
1Driftsutgifter, overslagsbevilgning773 000 000
70For andre medlemmer av Statens pensjonskasse, overslagsbevilgning9 000 000
614Boliglånsordningen i Statens Pensjonskasse
1Driftsutgifter40 000 000
70Tap/avskrivninger2 000 000
615Yrkesskadeforsikring
1Driftsutgifter, overslagsbevilgning72 000 000
616Gruppelivsforsikring
1Driftsutgifter, overslagsbevilgning156 000 000
621Tilskudd til sosiale tjenester og sosial inkludering
21Spesielle driftsutgifter37 110 000
63Sosiale tjenester og tiltak for vanskeligstilte, kan overføres179 150 000
70Frivillig arbeid, kan overføres52 760 000
74Tilskudd til pensjonistenes organisasjoner mv.9 890 000
634Arbeidsmarkedstiltak
21Forsøk, utviklingstiltak mv., kan overføres78 350 000
76Tiltak for arbeidssøkere, kan overføres7 253 490 000
635Ventelønn
1Driftsutgifter, overslagsbevilgning155 000 000
640Arbeidstilsynet
1Driftsutgifter427 500 000
45Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres4 190 000
642Petroleumstilsynet
1Driftsutgifter185 950 000
21Spesielle driftsutgifter21 750 000
45Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres1 680 000
643Statens arbeidsmiljøinstitutt
50Statstilskudd98 000 000
645Regional verneombudsordning i hotell- og restaurantbransjen og renholdsbransjen
70Tilskudd til oppstartskapital6 000 000
646Pionerdykkere i Nordsjøen
72Tilskudd, kan overføres2 990 000
648Arbeidsretten, Riksmeklingsmannen m.m.
1Driftsutgifter14 600 000
21Spesielle driftsutgifter, kan overføres, kan nyttes under post 11 760 000
70Tilskudd til faglig utvikling4 000 000
649Treparts bransjeprogrammer
21Spesielle driftsutgifter - Treparts bransjeprogrammer10 000 000
660Krigspensjon
70Tilskudd, militære, overslagsbevilgning165 000 000
71Tilskudd, sivile, overslagsbevilgning405 000 000
664Pensjonstrygden for sjømenn
70Tilskudd395 270 000
666Avtalefestet pensjon (AFP)
70Tilskudd1 650 000 000
667Supplerende stønad til personer over 67 år
70Tilskudd, overslagsbevilgning380 000 000
847Tiltak for personer med nedsatt funksjonsevne
21Spesielle driftsutgifter, kan nyttes under post 7127 134 000
50Forskning5 600 000
70Tilskudd til funksjonshemmedes organisasjoner161 400 000
71Tiltak for økt tilgjenglighet og universell utforming, kan overføres, kan nyttes under post 2119 479 000
2470Statens pensjonskasse
24Driftsresultat:
1 Driftsinntekter, overslagsbevilgning-517 420 000
2 Driftsutgifter, overslagsbevilgning434 040 000
3 Avskrivninger103 890 000
4 Renter av statens kapital27 650 000
5 Til investeringsformål18 070 000
6 Til reguleringsfondet7 610 00073 840 000
45Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, kan overføres347 930 000
2540Stønad under arbeidsledighet til fiskere og fangstmenn
70Tilskudd, overslagsbevilgning30 000 000
2541Dagpenger
70Dagpenger, overslagsbevilgning12 900 000 000
2542Statsgaranti for lønnskrav ved konkurs mv.
70Statsgaranti for lønnskrav ved konkurs mv., overslagsbevilgning850 000 000
2620Stønad til enslig mor eller far
70Overgangsstønad, overslagsbevilgning2 680 000 000
72Stønad til barnetilsyn, overslagsbevilgning415 000 000
73Utdanningsstønad52 000 000
75Tilskudd til flytting for å komme i arbeid300 000
76Forskuttering av underholdsbidrag801 200 000
2650Sykepenger
70Sykepenger for arbeidstakere mv., overslagsbevilgning31 980 000 000
71Sykepenger for selvstendige, overslagsbevilgning1 830 000 000
72Omsorgs- og pleiepenger ved barns sykdom m.m., overslagsbevilgning555 000 000
73Tilretteleggingstilskudd, kan overføres281 880 000
75Feriepenger av sykepenger, overslagsbevilgning1 790 000 000
2651Arbeidsavklaringspenger
70Arbeidsavklaringspenger, overslagsbevilgning36 750 000 000
71Tilleggsstønad, overslagsbevilgning570 000 000
72Legeerklæringer330 000 000
2655Uførhet
70Grunnpensjon, overslagsbevilgning20 655 000 000
71Tilleggspensjon, overslagsbevilgning33 190 000 000
72Særtillegg, overslagsbevilgning2 087 000 000
75Menerstatning ved yrkesskade, overslagsbevilgning110 000 000
76Yrkesskadetrygd gml. lovgivning, overslagsbevilgning72 000 000
2661Grunn- og hjelpestønad, hjelpemidler mv.
70Grunnstønad, overslagsbevilgning1 730 000 000
71Hjelpestønad, overslagsbevilgning1 790 000 000
73Hjelpemidler mv. under arbeid og utdanning110 000 000
74Tilskudd til biler995 000 000
75Bedring av funksjonsevnen, hjelpemidler2 870 000 000
76Bedring av funksjonsevnen, hjelpemidler som tjenester165 000 000
77Ortopediske hjelpemidler1 015 000 000
78Høreapparater505 000 000
2670Alderdom
70Grunnpensjon, overslagsbevilgning45 915 000 000
71Tilleggspensjon, overslagsbevilgning76 500 000 000
72Ventetillegg, overslagsbevilgning24 000 000
73Særtillegg, overslagsbevilgning5 770 000 000
2680Etterlatte
70Grunnpensjon, overslagsbevilgning1 260 000 000
71Tilleggspensjon, overslagsbevilgning1 040 000 000
72Særtillegg, overslagsbevilgning107 000 000
74Utdanningsstønad500 000
75Stønad til barnetilsyn, overslagsbevilgning6 000 000
2686Gravferdsstønad
70Gravferdsstønad, overslagsbevilgning175 000 000
2690Diverse utgifter
70Sykestønadsutgifter i utlandet195 000 000
77Pasienter fra gjensidighetsland mv.130 000 000
Totale utgifter321 215 533 000
Inntekter
3605Arbeids- og velferdsetaten
1Administrasjonsvederlag21 000 000
6Gebyrinntekter for fastsettelse av bidrag19 500 000
3614Boliglånsordningen i Statens pensjonskasse
1Gebyrinntekter, lån26 000 000
3615Yrkesskadeforsikring
1Premieinntekter153 000 000
3616Gruppelivsforsikring
1Premieinntekter91 000 000
3634Arbeidsmarkedstiltak
85Innfordring av feilutbetalinger, arbeidsmarkedstiltak2 000 000
3635Ventelønn
1Refusjon statlig virksomhet mv.40 000 000
85Innfordring av feilutbetaling av ventelønn1 600 000
3640Arbeidstilsynet
1Diverse inntekter1 100 000
4Kjemikaliekontroll, gebyrer5 500 000
5Tvangsmulkt2 000 000
7Byggesaksbehandling, gebyrer17 950 000
3642Petroleumstilsynet
2Oppdrags- og samarbeidsvirksomhet820 000
3Refusjon av tilsynsutgifter81 560 000
6Refusjoner/ymse inntekter2 790 000
5470Statens pensjonskasse
30Avsetning til investeringsformål18 069 000
5607Renter av boliglånsordningen i Statens pensjonskasse
80Renter1 229 000 000
5701Diverse inntekter
2Diverse inntekter295 100 000
3Hjelpemiddelsentraler m.m.38 000 000
71Refusjon ved yrkesskade1 045 000 000
73Refusjon fra bidragspliktige381 400 000
74Refusjon medisinsk behandling20 000 000
80Renter1 700 000
5704Statsgaranti for lønnskrav ved konkurs mv.
2Dividende170 000 000
5705Refusjon av dagpenger
1Refusjon dagpenger, statsgaranti ved konkurs80 000 000
3Refusjon av dagpenger fra EØS-land1 000 000
Totale inntekter3 745 089 000

II

Merinntektsfullmakter

Stortinget samtykker i at Arbeidsdepartementet i 2011 kan:

kap. 600 post 1kap. 3600 post 2
kap. 601 post 21kap. 3601 post 2
kap. 605 post 1kap. 3605 post 1, 4, 5 og 6
kap. 605 post 21kap. 3605 post 2
kap. 621 post 21kap. 3621 post 2
kap. 640 post 1kap. 3640 post 1, 6 og 7
kap. 642 post 1kap. 3642 post 6 og 7
kap. 642 post 21kap. 3642 post 2

III

Omdisponeringsfullmakter

Stortinget samtykker i at Arbeidsdepartementet i 2011 kan:

  • 1. omdisponere inntil 40 mill. kroner fra kap. 634 Arbeidsmarkedstiltak, post 76 Tiltak for arbeidssøkere til kap. 605 Arbeids- og velferdsetaten, post 1 Driftsutgifter.

  • 2. omdisponere mellom bevilgningene under kap. 601 Utredningsvirksomhet, forskning m.m., post 73 Tilskudd til helse- og rehabiliteringstjenester for sykmeldte, kap. 605 Arbeids- og velferdsetaten, post 70 Tilskudd til helse- og rehabiliteringstjenester for sykmeldte og kap. 732 Regionale helseforetak, post 79 Tilskudd til helse- og rehabiliteringstjenester for sykmeldte.

  • 3. omdisponere mellom bevilgningene under kap. 604 Utviklingstiltak i arbeids- og velferdsforvaltningen, post 21 Spesielle driftsutgifter og kap. 605 Arbeids- og velferdsetaten, post 1 Driftsutgifter.

  • 4. omdisponere mellom bevilgningene under kap. 604 Utviklingstiltak i arbeids- og velferdsforvaltningen, post 45 Større nyanskaffelser og vedlikehold og kap. 605 Arbeids- og velferdsetaten, post 45 Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold.

IV

Fullmakt til overskridelse

Stortinget samtykker i at Arbeidsdepartementet i 2011 kan overskride bevilgningen under kap. 2470 Statens pensjonskasse, post 45 Større utstyrsanskaffelser og vedlikehold, med inntil 10 mill. kroner mot dekning i reguleringsfondet.

V

Tilsagnsfullmakt

Stortinget samtykker i at Arbeidsdepartementet i 2011 kan gi tilsagn om tilskudd utover gitte bevilgninger, men slik at samlet ramme for nye tilsagn og gammelt ansvar ikke overstiger følgende beløp:

Kap.PostBetegnelseSamlet ramme
634Arbeidsmarkedstiltak
76Tiltak for arbeidssøkere2 995,5 mill. kroner

VI

Fullmakt til å gjennomføre investeringsprosjektet PERFORM

Stortinget samtykker i at Arbeidsdepartementet i 2011 kan gjennomføre PERFORM-prosjektet i Statens pensjonskasse, herunder forplikte staten innenfor en samlet kostnadsramme på 1,287 mill. kroner.

VII

Fullmakt til å ettergi rente- og avdragsfrie lån

Stortinget samtykker i at Arbeidsdepartementet i 2011 kan ettergi rente- og avdragsfrie lån gitt til arbeidsmarkedstiltak for yrkeshemmede der dette blir vurdert som nødvendig for å sikre den videre driften.

VIII

Fullmakt til nettobudsjettering

Stortinget samtykker i at Arbeidsdepartementet i 2011 kan nettoføre som utgiftsreduksjon under kap. 604 Utviklingstiltak i arbeids- og velferdsforvaltningen, postene 21 og 45 og kap. 605 Arbeids- og velferdsetaten, postene 1, 21 og 45, refusjoner av kommunenes andel av utgifter til opprettelse og drift av Nav-kontorer.

IX

Folketrygdytelser

Stortinget samtykker i at med virkning fra 1. januar 2011 skal følgende ytelser etter folketrygden utgjøre1:

1a.Grunnstønad for ekstrautgifter ved uførhet etter lovens §6-3 (laveste sats)7 452
1b.Ved ekstrautgifter utover laveste sats, kan grunnstønaden forhøyes til11 376
1c.eller til14 940
1d.eller til21 996
1e.eller til29 832
1f.eller til37 260
2a-1.Hjelpestønad til uføre som må ha hjelp i huset 2 312 420
2a-2.Hjelpestønad etter lovens § 6-4 til uføre som må ha tilsyn og pleie 413 356
2b.Forhøyet hjelpestønad etter lovens § 6-5 til uføre under 18 år som må ha særskilt tilsyn og pleie 426 712
2c.eller til53 424
2d.eller til80 136
3.Behovsprøvet gravferdsstønad opptil19 944
4.Stønad til barnetilsyn etter lovens §§ 15-11 og 17-9 5
for første barn41 136
for to barn53 676
for tre og flere barn60 816

1) Satsene under 1, 2 og 4 er årsbeløp for ytelsene.

2) Stønad til hjelp i huset gjelder tilfeller før 1. januar 1992.

3) Fra 1. januar 1997 skilles det mellom stønad til hjelp i huset og stønad til særskilt tilsyn og pleie.

4) Gjelder også ved uførhet som skyldes yrkesskade, jf. lovens § 12-18.

5) Fra 1. januar 2004 dekkes 64 pst. av dokumenterte utgifter til barnetilsyn. Beløpene i tabellen er maksimale refusjonssatser. Stønaden er inntektsprøvet.

Presidenten: Presidenten antar at Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ønsker å stemme imot.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 53 stemmer mot og 51 stemmer for komiteens innstilling.

(Voteringsutskrift kl. 18:19:34)

Presidenten: Vi prøver på nytt igjen.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 52 stemmer mot og 52 stemmer for komiteens innstilling.

(Voteringsutskrift kl. 18:20:34)

Presidenten: Dette stemmer vel ikke helt med det som sannsynligvis burde være resultatet. Vi må sjekke om det er noe feil med voteringssystemet.

Sigvald Oppebøen Hansen (A) [18:21:16] (frå salen): Kan me ta voteringa ein gong til og klargjere voteringstemaet veldig tydeleg?

Presidenten: Det har kommet anmodning om at vi klargjør voteringstemaet en gang til, og jeg refererer: Rammeområde 7 med I til og med IX tas opp til votering. Presidenten antar at Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling ble bifalt med 53 mot 52 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 18:21:55)

Arne L. Haugen (A) [18:22:10] (fra salen): Jeg stemte for, men på skjermen kommer det opp at jeg har stemt mot, og det liker jeg dårlig.

Presidenten: Da har vi merket oss Haugens utfordring når det gjelder å få rettet resultatet på skjermen. Det får vi sjekke opp litt senere.

Det har kommet opp en beskjed på skjermen min: Se feilmeldingen.