Personvern på stortinget.no

Når nettstedet stortinget.no brukes, lagres enkelte opplysninger om de besøkende. Opplysningene benyttes for å bedre brukeropplevelsen og videreutvikle nettstedet. 

Ansvar

Stortingets administrasjon er ansvarlig for behandling av personopplysninger på nettstedet stortinget.no. Spørsmål om personvern sendes til personvern@stortinget.no

E-postvarsel

Stortinget.no tilbyr brukerne e-postvarsel på flere områder. Tjenestene forutsetter registrering av den enkelte brukers e-postadresse. Adressen blir kun benyttet til e-postvarsler.

Stortinget lagrer anonymisert bruksstatistikk for disse abonnementstjenestene for analyseformål, som hjelp til videre utvikling og forbedring av tjenestene. Dersom brukeren ønsker å avslutte abonnementet, blir adressen slettet.

Skjemaer

Kontaktinformasjon som fylles inn i skjemaer på stortinget.no, blir bare brukt til formålet med skjemaet, som for eksempel presseakkreditering, omvisninger og læringsspill. Opplysningene slettes etter at tjenesten er levert.

Brukeren kan be om å få sine personopplysninger slettet. Dersom dette gjelder en tjeneste som ennå ikke er levert, som for eksempel en omvisning, vil sletting normalt medføre at den bestilte tjenesten ikke kan leveres.

Brukere som ønsker det kan også få sine personopplysninger utlevert i et maskinlesbart format.

Henvendelser om ovennevnte sendes til personvern@stortinget.no

Bruk av informasjonskapsler

Stortinget bruker informasjonskapsler («cookies») for å analysere brukermønsteret på stortinget.no. Informasjonskapsler er små tekstfiler eller binære data som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin. Filene kan kun leses av stortinget.no og brukeren selv, og benyttes for eksempel for å se om brukeren har besøkt nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket samt hvilket nettsted brukeren kom fra. Bruk av nettstedet kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner.

Formålet med informasjonskapsler er å få statistikk om bruken av nettstedet som hjelp til videre utvikling og forbedring av tjenesten. Bruk av informasjonskapsler kan også forbedre ytelsen for brukerne, for eksempel ved at sider lastes raskere. 

De som behandler opplysningene, er Stortingets administrasjon og de leverandørene som benyttes til vedlikehold, utvikling og søk på nettstedet.

Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren.

Se oversikt over informasjonskapsler som er i bruk på nettstedet.

Analyseverktøy for statistikk og undersøkelser

Stortinget bruker analyseverktøyene Google Analytics og Hotjar for å samle og vurdere informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Google Analytics og Hotjar bruker informasjonskapsler. Verktøyene mottar bare generell statistikk, som nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra.
 
I tråd med vanlig praksis på Internett registreres brukerens IP-adresse av nettstedet stortinget.no. Stortinget har imidlertid valgt å fjerne de siste sifrene fra brukernes IP-adresse før informasjonen lagres av Google Analytics. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå brukerens geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere den enkelte. Mottatte opplysninger er underlagt Googles regler for personvern.


Sist oppdatert: 20.06.2018 17:11