Mina og løven går sammen. Illustrasjon: Inga H. Sætre

Mina og løven går sammen. Illustrasjon: Inga H. Sætre

Mina og løven

I boken Mina og løven tar en av stortingsløvene Mina med på rundtur i stortingsbygningen. På veien lærer hun om Stortinget og demokratiet. Boken passer for barn fra fem år og oppover.

Mina og løven er en liten bok som tar opp store og viktige temaer. Elevene vil trenge tid for at stoffet skal modne. Vi foreslår derfor at dere bruker god tid når dere arbeider med boken. Første gang kan boken gjerne leses i to deler.

Moren til Mina er stortingsrepresentant, og en dag får Mina være med på Stortinget. Der treffer hun en løve som viser henne rundt. Løven tar Mina på alvor, og snakker med henne om viktige ting hun lurer på. På den måten lærer hun mye om Stortinget og demokratiet.

Formålet med boken er å lære barn om det norske demokratiet på en lettfattelig måte. 

Boken kan bestilles og sendes i posten. 

Last ned boken

Mina og løven (bokmål pdf), Mina og løva (nynorsk pdf), Mina og Loven (samisk pdf)

Hør lydbokutgaven

Internet Explorer 9 og eldre versjoner kan ikke avspille lydfilen.

Krediteringer

Boken er skrevet av Elin R. Tømte, tidligere ansatt i Kommunikasjons- og formidlingsavdelingen. Illustrasjonene og designet er laget av Inga H. Sætre.

Lydboken er laget av Stortingets administrasjon. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert lenking, videreføring eller kopiering er ulovlig. Boken er lest av Runa Eilertsen. «Det går et festtog gjennom landet» av Carl-Andreas Næss (musikk) og Grethe Myhre Skottene (tekst) er fremført av Forsvarets Stabsmusikkorps og Sarpsborg kammerkor. Gjengitt med tillatelse av Norsk Noteservice as. «Minas godnattsang» av Roar Lindberg (musikk og tekst) er sunget av Runa Eilertsen og akkompagnert av Eivind Thoresen Skarpaas.


Sist oppdatert: 07.06.2021 14:31